Черно море ще се раздели с халфа Матеус Клементе, пише „Тема Спорт“. Бразилският полузащитник, който има и португалски корени, не попада в плановете на Илиан Илиев за пролетния полусезон. Предстои раздялата между двете страни да бъде оформена. Той не бе в групата на варненци за 1/16-финалите от SESAME Купа на България срещу Литекс. Тимът се класира напред след успех с 2:0.

Клементе акостира на „Тича“ през лятото, след като за последно бе носил екипа на третодивизионния португалски Фелгуейраш. Преди това има престои в други местни клубове – Олянензе, Фамаликао и Сао Мартиньо. За варненци бе на терена в 16 мача в Първа лига, като в 15 от тях бе титуляр. Той има на сметката си и 1 гол – разписа се при инфарктния успех с 4:3 над Ботев в Пловдив. Заработи си и 7 жълти картона.

Черно море се готви за последния си мач за годината. В събота, 3 декември, възпитаниците на Илиан Илиев посрещат Локомотив Пловдив в 1/8-финал за купата. Мачът е от 15:00 часа. Очаква се срещата да бъде посетена от доста скаути на чуждестранни клубове. Най-сериозен интерес предизвикват играчите на варненци Иван Дюлгеров, Виктор Попов и Николай Златев. Не е тайна, че за тях има запитвания, но до този момент не и конкретна оферта. Дюлгеров за кратко загуби титулярното място в Черно море, но отново се завърна на вратата при гостуването на Литекс. Очаква се той да пази и в събота.

Снимка: БГНЕС