Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев беше доволен след контролната среща между „моряците“ и втородивизионния Созопол, завършила 3:0 за варненския футболен отбор след хеттрик на Атанас Илиев.

„Като натоварване контролата беше добра. С оглед на времето и на противника стана доста здрав мач, главно заради тези, които идват след контузии и не са играли доста време. Беше важно те да натрупат игрови минути. Винаги имаме претенции, че можем да играем по-добре с това, което имаме като идея за мачовете, но принципно сме доволни главно физически.

Бразилците Мишаел Алвес и Матеус Машадо са добре физически, но трябва да свикват с отбора. Доволни сме от еволюцията на Матеус, тъй като дойде в лошо физическо състояние, а сега е доста по-добре. Лошото при него е, че в следващите един-два мача няма да е опция, тъй като в момента си подменя паспорта и документите му се обработват доста бавно.

Kогато дойде Атанас Илиев, ние знаехме, че няма да е в идеално игрово състояние. Физически, колкото и да си добре, не си ли тренирал с отбор, не си ли играл мачове, е тежко. Това, което показа той днес, все още не е истинският Наско. Дай Боже да ни помогне до края на първенството, но може би след подготовката и лятото той ще бъде човекът, когото познаваме. В момента отборът трудно нагажда към него и може би трябва да се поусъвместят нещата. Той малко да се нагласи към стила на отбора и отборът към неговия. Трудно е, защото във времето сме търсили главно нападатели, които да търсят празните пространства. Това ще трябва да го променим. И ние трябва да се нагодим добре в някои ситуации с неговата игра в пеналта, и обратното – той към някои ситуации, където има пространства да ги търси. Както го направи днес на няколко пъти.

Едгар Пашеко получи разтежение. Аз бях против това той да играе, но момчетата в отбора настояха. Може би в предишния мач избързахме с пускането му. Радващо е, че няма разкъсване, просто е леко разтежение, което беше неизлекувано. Искахме да намерим съперник и за друга контрола, но не успяхме.“, каза Илиев.