Юношата на ЦСКА Мартин Смоленски по всяка вероятност ще продължи кариерата си в Черно море, пише “Тема Спорт”. Договорът на офанзивния футболист с армейците изтича и той не е получил предложение за удължаване от ръководството, което го прави свободен агент.

Младокът, който през изминалата кампания бе преотстъпен в Пирин е впечатлил наставникът на моряците Илиан Илиев, който го е пожелал в състава си. Варненци ще трябва да заплатят на ЦСКА сумата от около 35 хиляди лева, която е такса солидарност и се дължи за всеки играч под 23-годишна възраст.

Смоленски направи официален дебют за ЦСКА преди малко повече от 4 години под ръководството на Любослав Пенев. Това се случи по време на гостуването на Етър, спечелено с 3:1 на стадион „Ивайло”.

В същото време стана ясно, че наставникът на армейците Саша Илич е настоял подготовка с отбора да започнат младите Александър Бучков, Симеон Александров и Марк Емилио Папазов, които също бяха преотстъпени през пролетта, съответно на Литекс, Септември и Хебър.