Левият бек на Лудогорец Натанаел няма да поднови договора си с клуба, пише "Тема спорт". Настоящият контракт между двете страни изтича през лятото, а изгледи да бъде сключен нов няма. Причината е, че негови проближени са поискали близо 400 хиляди евро, за да бъде подписано споразумение. А Лудогорец няма намерение да плати такава сума. Твърди се, че Натанаел вече има представа и в кой чуждестранен клуб ще продължи кариерата си през лятото.

28-годишният ляв бек пристигна при разградчани през лятото на 2015 година. Със силните си игри той веднага се утвърди като несменяем титуляр. През изминалата есен бразилецът изигра 16 двубоя в Първа лига, в които вкара 1 гол. Той бе на терена в 2 срещи за Купата на България и общо 13 в евротурнирите - 4 в Шампионската лига и 9 в Лига Европа.

След като по време на зимната пауза той отказа да продължи договора си, шефовете на клуба взеха решение бранителят да не попада в групата за мачовете. Мястото му в лявата зона на отбраната пък бе заето от Антон Недялков, който през есента играеше в центъра на защитата.

Подобна на Натанаел е и ситуацията с вратаря Ренан. Той е обвързан с клуба до края на годината, но не желае да подписва нов контракт. Това е и причината стражът да не попада в групата за мачовете. Титуляр под рамката е привлеченият през зимата Пламен Илиев, а негов дубльор - аржентинецът Хорхе Броун.