Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев за втори път през сезона реши да прибегне до треньорска рокада точно преди мач с Левски. Преди първия сблъсък между двата отбора през сезона Пауло Аутуори бе сменен с Антони Здравков. Въпреки това бразилският спец бе оставен да проведе двубоя със „сините“ и той се оказа бенефис за него в Разград. „Орлите“ спечелиха тогава с 2:1.

Разликата е, че този път новият наставник Стойчо Стоев ще води Лудогорец в мача с Левски. Ако погледнем статистиката, ще видим, че що се отнася до срещите със „сините“ Кирил Домусчиев едва ли можеше да избере по-подходящ човек. Именно Стойчо Стоев е треньорът, който има най-много победи над Левски на „Герена“. 

За момента той дели върха с Миодраг Йешич. Двамата са триумфирали по три пъти на „Георги Аспарухов“. Новият наставник на шампионите обаче има шанс още при повторния си дебют да излезе начело в тази класация, пише "Меридиан мач". А почти сигурно, даже и да не успее в неделя, ще има нов шанс когато започнат плейофите. За целта трябва само да няма нова рокада на треньорския пост в Разград до края на сезона.

Две от трите победи на Стойчо Стоев на „Герена“ са именно с Лудогорец. Те бяха през сезон 2013/14. Първо „орлите“ биха с 2:0 без напрежение, макар треньорът на Левски - Славиша Йоканович, преди мача да поиска от играчите си да прегризат гръкляните на съперниците.  Следващият двубой между двата тима беше в плейофната фаза, в края на сезона и без значение за крайното класиране. Тогава Лудогорец победи с 3:2. 

Авторът на двата гола за Левски и сега е в отбора - Валери Божинов. „Орлите“ играха в този мач предимно с резерви. От участниците в този сблъсък днес в състава на шампионите са само Светослав Дяков и Димо Бакалов.

Преди да стигне до двата успеха с Лудогорец, Стойчо Стоев победи Левски на „Герена“ и с Миньор (Пк). Това стана на 25 март 2012 година. „Чуковете“ биха с 1:0 с гол на Милен Василев. След поражението Левски се раздели с тогавашния си треньор - Николай Костов. 

Трябва да добавим и това, че Стойчо Стоев има и едно равенство на „Герена“, което си беше равносилно на победа. През пролетта на 2013-а той стигна до 0:0 с Монтана - тим, който по онова време беше безнадеждно закъсал на последното място в класирането.

Така при успех в неделя Стойчо Стоев освен, че ще стане еднолично номер 1 по победи на „Герена“, ще стане и първият, който има три триумфа с един и същ отбор. Миодраг Йешич, с който той дели върха, е печелил в дома на „сините“ два пъти с Литекс и веднъж със Славия.