В Словения са респектирани от класата на Лудогорец и очакват много трудни мачове за Марибор срещу “орлите” в плейофите на Лига Европа. Ето какво пише по темата сайтът siol.net:

“В опита си да оцелее в Европа Марибор ще срещне най-силния български клуб, който през последната декада се превърна в непоколебим доминатор благодарение на могъщия си собственик Кирил Домусчиев. Със средствата на бизнесмена бяха докарани множество силни чужденци, бе построен модерен стадион и силна детско-юношеска школа. Не на последно място Лудогорец постигна и изключителни успехи в Европа.

Само преди десетилетие всичко в българския футбол беше различно. Доминацията на Левски и ЦСКА бе прекъсвана рядко от Литекс от Ловеч, като дял за успехите имаше и националът Миливое Новакович. Всички очакваха, че Лудогорец на Домусчиев, който вложи милиони в тима си на старта и ангажира Ивайло Петев за треньор, ще танцува само едно лято, но жестоко сбъркаха. 

Доминацията продължава вече осем години, а след силния старт през този сезони петте мача без загуба едва ли имаме основания да смятаме, че ще спре. Те играха два пъти в групите на Шампионската лига и постигнаха историческата първа победа за български тим над Базел”.