Румънският нападател на Лудогорец Клаудиу Кешеру говори пред медиите в северната ни съседка за ситуацията в България.

Кешеру споделя, че правителството на нашата страна е затворило няколко града, за да предпази населението от разпространението на коронавируса и призна, че не може да се завърне в Румъния, след като има изрична забрана от родния шампион.

Голаджията на "орлите" акцентира, че от треньорския щаб е получил нужните инструкции за натоварване, за да може тялото му да е в кондиция, докато се завърне нормалния тренировъчен процес.

"Правителството затвори за един месец няколко града в България, за да предотврати разпространението на заразата. Не мога да се завърна в Румъния, тъй като моят клуб е наложил забрана", каза нападателят пред DigiSport.

"От клуба ни увериха, че финансовата част няма да бъде засегната, въпреки че периодът е неблагоприятен за всички. Клубовете трябва да осигурят пари, въпреки че не генерират и нямат доходи, ала договорите са факт".

"През миналата събота спряха футбола в България и не се прибрах в Румъния, тъй като семейството ми е с мен – няма проблем. Имам приятели край Варна и бяхме изолирани за пет дена. Тук има над 100 случая." 

"Чух от медиите, че нашият собственик е заразен, но не съм контактувал с него от началото на февруари, така че няма риск за мен. Всеки един от нас има индивидуална програма, по която да тренира и ние я спазваме – няма как", завърши Кешеру пред румънската медия.