Напрежението в Лудогорец се покачва след кошмарния старт на сезона - поражението с 0:1 от Локо Пд за Суперкупата и сериозния резил при визитата на Ботев Враца (1:3). 

Загубите започват да клатят стола на чешкия специалист Павел Върба, пише "Тема спорт". Той бе привлечен в Разград за пробив в евротурнирите. И именно предстоящият сблъсък срещу Будучност (мачът е на 18 или 19 август в Черна гора) и евентуално този срещу Мидтиланд (на 25 или 26 август в Разград) могат да решат съдбата на треньора. 

И да стане така, че той да трябва да си събира багажа още преди края на месеца. Това няма да е новост за ръководството, което и миналия сезон направи рокада в началото на кампанията - замени Стойчо Стоев с помощника му Станислав Генчев. 

След загубата във Враца от Лудогорец пазят мълчание на всички нива. Явно е, че горещината в клуба се покачва. В неделя разградчани не коментираха жребия за първия квалификационен кръг на Шампионската лига, която отреди да срещнат Будучност. 

Вчера сториха същото, като се задоволиха само с кратко съобщение в сайта си, което гласеше: "Лудогорец ще играе срещу Мидтиланд във втория предварителен кръг на Шампионска лига, ако отстрани Будучност. Това реши жребият, теглен в Нион. Победителят от двойката Будучност/Лудогорец ще бъде домакин, а срещата ще бъде на 25/26 август".