Големият въпрос на онзи ден бе следният – взима ли "Лудогорец" приходи от УЕФА, след като прескочи служебно третия квалификационен кръг на Лига Европа. И отговорът е да. Точната сума, която разградчани ще приберат за прескачането на кръг без игра, е 300 000 евро, пише "Меридиан мач".

Но техните амбиции са много по-високи и целта не е да вземат въпросната сума, която прибира отпадналият на плейофите. А да вземат 2 920 000 евро, колкото е минималната цифра, която получава даденият клуб при класиране в групите на Лига Европа.

Но и в най-лошия случай за "Лудогорец", разбирайте отпадане на плейофите, където отборът е непоставен, в касата на разградчани ще влязат точно 1 160 000 евро. Това означава, че лятната селекция вече е избита. Най-скъп от новите бе бразилският халф Алекс Сантана. Той бе привлечен от "Ботафого" за 780 000 евро, а за тима на Пауло Аутуори замина и защитникът Рафаел Форстър.

За Бърнард Текпетей "Лудогорец" плати 200 000 евро на "Фортуна" (Дюселдорф) като компенсация. Както е известно, ганаецът имаше договор за още година наем с въпросния тим.

След това, поне според германските медии, „орлите“ са дали още толкова и на клуба му – "Шалке 04", който държи правата му и го пусна под наем в Разград.

Другите двама нови футболисти – Ихинио Марин и Елвис Ману, дойдоха като свободни агенти, така че за тях трансферни суми не са плащани.