Над 30 централни защитници от всякакви националности са били предложени на „Лудогорец“ в последния месец. За това, че „орлите“ спешно търсят нов централен бранител призна и директорът Спортна администрация Георги Караманджуков, пише "Меридиан мач".

Причината за сериозното издирване е ясна – контузията на национала Георги Терзиев, която остави тима само с двама централни защитници – ветеранът Козмин Моци, както и Драгош Григоре, който обаче често има проблеми с леки травми. Другият централен бранител от миналия сезон – Рафаел Форстър, пък замина за бразилския „Ботафого“.

Той влезе в сделката за халфа Алекс Сантана, като отделно разградчани доплатиха и 780 000 евро за правата на най-сериозното си лятно попълнение. До момента „Лудогорец“ е доста активен на трансферния пазар. Вече бяха взети гореспоменатия Сантана, както и Бърнард Текпетей, Елвис Ману и Ихинио Марин.

В Разград търсят възможно най-добрия вариант за отбраната. Те нямат намерение да привличат някого на пожар, а да вземат футболист, който е готов за титулярно място.