Всичко или нищо за „Лудогорец“. С този лозунг родният шампион замина за Беларус, където днес се изправя срещу „Динамо“ (Брест) в плейофен мач за влизане в групите на Лига Европа.

Наставникът Павел Върба определи предстоящите 90 минути като мача на сезона. Евентуално отпадане ще остави „зелените“ извън основна фаза на евротурнирите за пръв път от 5 години.

„Това е мачът на сезона за нас – обясни Върба на летище Варна. - Продължавам да повтарям, че не продължим ли напред, не влезем ли в групите, това няма да е добре за клуба.  Може би изглеждам спокоен, но да видим как ще бъде по време на мача. Чака ни много тежък двубой.“

В Беларус определиха „Лудогорец“ като големия фаворит, но промененият регламент, според който победителят се определя в една среща, дава възможност и на домакините.

„Много експерти и журналисти сравняват българите с БАТЕ Борисов – се казва в анализ на Sputnik, пише Труд. - Невъзможно е да се направи пряка аналогия, но се виждат някои прилики. Това е многократен шампион на страната, който не дава титлата на никого, а с това и правото да участва в Шампионската лига“.

За „Динамо“ двубоят е с исторически привкус - първо участие в плейофната фаза.

Динамо Брест - Лудогорец 

Вероятни състави:

Динамо: Игнатович; Юзепчук, Хачериди, Кики, Печенин; Туе, Кисляк, Седко; Гордейчук, Милевский, Диало
Треньор: С. Ковалчук

Лудогорец: П. Илиев; Сисиньо, Вердон, Григоре, Недялков; Баджи, Сантана; Текпетей, Янков, Каули; Кешерю
Треньор: П. Върба

Съдия: С. Винчич (Словения)
Стадион: "Динамо"
Начало: 21:00 часа