Пореден футболист на "Лудогорец" бе тръшнат от коронавирус. Става дума за нападателя Мавис Чибота, като новината бе съобщена от сайта на федерацията на Конго.

Той е пипнал заразата в Португалия, където националния отбор на „червените дяволи“ игра контрола с Гамбия, пише "Монитор". Двубоят се проведе на 9 октомври в град Ковиля и завърши 1:0 за гамбийците. Чибота игра във въпросния спаринг, след което се е прибрал в България.

Именно тук той е дал положителния резултат и е подложен на двуседмична карантина. Това означава, че Мавис ще пропусне срещите с "Царско село", "Антверпен", "Монтана" и евентуално "ЛАСК" Линц.

Чибота започна сезона като титуляр, но постепенно изпадна от състава на Павел Върба. Той няма мач от 12 септември, когато бе титуляр при успеха с 3:1 над "Локо" (Пд), но разочарова с представянето си и бе заменен в началото на второто полувреме от Елвис Ману.

Добрата форма на Ману, както и трансферът на Кирил Десподов, пък ще направят още по-труден пътя за конгоанеца до титулярния състав на „орлите“. За място чакат още Бърнард Текпетей, а като крила Павел Върба вече използва Каули Оливейра и дори Доминик Янков, който най-често действа като плеймейкър.