В Беларус зачеркнаха шансовете на "Шахтьор" (Солигорск) срещу "Лудогорец" преди предстоящия реванш от първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Българският шампион спечели много трудно първата среща в Разград с 1:0, благодарение на победното попадение на Каули Оливейра в добавеното време на двубоя.

Двубоят ще се играе на белградския стадион “Чукарички” заради рестрикциите към Беларус от страна на УЕФА, което на практика лишава белоруския шампион от домакинското си предимство.

“Тук се очаква интересен мач. Българският отбор със сигурност ще срещне затруднения, но почти сигурно ще продължи напред в турнира”, пишат в белоруските издания, цитирани от "Монитор".

„Лудогорец"е  далеч по-опитният отбор и най-логичното нещо е да се класира за следващия етап на Шампионска лига“, се казва още в белоруската преса.

Срещата е ключова за сезона на "зелените", в който може да бъдат гарантирани поне още шест мача в евротурнирите. При победа днес "орлите" ще се класират за втория квалификационен кръг на Шампионската лига, където ги чака някой измежду "Мура" и "Шкендия" (1:0 в първата среща). Дори и да отпаднат на този етап, отборът ще продължи в третия предварителен кръг на Лига Европа, а ако и там бъде елиминиран, ще получи последен шанс в плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите.

Ако пък Лудогорец претърпи провал и отпадне още тази вечер, “зелените” ще отидат директно във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, където ще имат за съперник победителя от двойката "Фола Еш" - "Линкълн Ред Импс".

"Лудогорец" се очаква да започне в следния състав: Кристиян Кахлина – Жордан Икоко, Игор Пластун, Оливие Вердон, Антон Недялков – Клод Гонзалвеш, Стефан Баджи – Бърнард Текпетей, Каули Оливейра, Кирил Десподов – Пиерос Сотириу