„Лудогорец“ остава в Европа поне до края на календарната година. Макар и трудно, „орлите“ елиминираха „Мура“ в Шампионската лига след късен успех с 3:1. Триумфът в Разград им осигури минимум участие в груповата фаза на най-новия турнир на УЕФА Лига на Конференциите. А това гарантира 2 940 000 евро от фонда.

До момента „зелените“ заработиха други 1 140 000 евро за участие в първите три предварителни кръга в Шампионската лига, пише "Труд". В третия „зелените“ имат далеч по-сложна мисия – гръцкия колос „Олимпиакос“. Дори и да отпадне, отборът на наставника Валдас Дамбраускас ще участва в плейофите на Лига Европа. Класиране за групите носи 3 630 000 евро, а евентуално отпадане ще отведе „Лудогорец“ директно в основната фаза на третия по сила турнир на Стария континент.

Първият мач между „Лудогорец“ и „Олимпиакос“ е на 3 август (вторник) от 22:00 часа на стадион "Георгиос Караискакис" в Пирея. Реваншът в Разград пък е на 10-ти (вторник) от 21:00 часа в Разград. Ако „орлите“ успеят да елиминират „червено-белите“, ще играят на плейоф за влизане в групита на Шампионската лига, където приходите са в пъти по-сериозни от тези в Лига Европа и Лига на Конференциите.