Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев ще се раздели с поста при загуба от ЦСКА. Двубоят срещу армейците е в понеделник, 29 ноември, от 17:15 часа на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград, пише "Тема:Спорт".

Генчев застана начело на тима след освобождаването на Валдас Дамбраускас. Последният мач на литовеца, който сега води хърватския Хайдук Сплит, бе домакинското поражение с 0:1 от Цървена звезда в Лига Европа на 30 септември.

Генчев не успя да подобри представянето на Лудогорец, като играта напоследък е под всякаква критика. На континенталната сцена бяха натрупани още 3 загуби.

Отборът започна да буксува и в първенството – в последния кръг бе тотално надигран от ФК ЦСКА 1948 Сф в Бистрица и загуби с 0:2 без да отправи точен удар. Преди това пък трудно надви у дома Локо Пд (1:0), като гостите си вкараха автогол в последната минута.

Генчев е временен наставник, но от ръководството на разградчани дадоха да се разбере, че той може да получи поста и за постоянно. „Не се оглеждаме за нов треньор“ заяви на няколко пъти техническият директор Козмин Моци.

Очаква се обаче Лудогорец да има нов наставник при поражение от ЦСКА – ако не още през следващата седмица, то след края на есенния полусезон. Генчев пък ще остане в бъдещия щаб като помощник.