Антон Недялков е идеален събеседник преди гостуването на Левски. Той беше сред главните действащи лица в първия мач, като в края получи червен картон, какъвто обаче имаше и за Хосе Кордоба. Капитанът на Лудогорец, който лекуваше сериозна контузия около 6 месеца, се съгласи да даде интервю за „Мач Телеграф“, в което говори за всичко – титлата, травмата си, очаквания реванш на „Герена“, както и за въпросната ситуация с Хосе Кордоба в Разград.

– Антоне, честита 11-а титла. Този сезон бе много труден за теб след тежката контузия, но завършва добре – с рекордно бърза титла?
– Чувствам се много добро сега. Супер е да си шампион. 11-а поредна титла, не всеки може да постигне подобно нещо. Нека не забравяме и кои отбори са зад нас. Tова е четвъртата ми титла на България.

– Но сега си капитан и ще вдигнеш трофея пръв…
– Ще ми е малко странно. Емоциите ми са много. И преди съм бил част от шампионски отбор, но да си капитан е различно. Готино е чувството, приповдигнато.

– Как се чувстваш на терена след почти 6 месеца лечение на контузия?
– Не съм напълно готов, навлизам в нещата. Усещам, че ми трябва време. Но се чувствам добре. Треньорът е доволен от мен, спокоен съм. Очаквам да вървим напред.

– Най-ранната титла – още на 17 април. Отстрани изглеждаше много лесна. Така ли беше?
– За пръв път ставаме шампиони още преди рождения ден на нашия собственик г-н Кирил Домусчиев. Страхотно постижение и не беше лесно. Отборът положи много труд, играчите минаха през много лишения, за спечелят тези точки и да вземат тези победи.

– През този сезон имаш двама конкурента на поста ляв бек – Шакил Пинас и Дени Групер. Каква е оценката ти за тях?
– Млади момчета са, имат качества, нека да работят, да се развиват и да чакат определения шанс.

– А какви са впечатленията от треньора Анте Шимунджа?
– Положителни са. Работи отлично, залага на тактиката, дисциплината, колектива. Всичко това ни носи успех и на мен лично ми харесва.

– До се върнем на първия мач с Левски, загубен с 2:3. Какво точно се случи при червения картон?
– Вижте, това беше странна ситуация. Първият ми жълт картон беше заслужен, беше ми по-грубо влизането. При втория се случи следното – отидох, защото стана суматоха, а там беше мой съотборник – Сотириу. Исках да предотвратя самото спречкване. Реферът Ивайло Стоянов прецени, че ние с Кордоба създаваме напрежение, а то не беше така. Аз му казах на съдията, че ще се развали мачът. Не бяхме и двамата за гонене, според мен.

– Стадион „Георги Аспарухов“ ще е пълен до краен предел за реванша в петък. Какво очакваш ти от този мач?
– Знам, че ще играем на пълен стадион. Няма какво да губим, след като вече паднахме с 2:3 в първия мач. Ще се насладим на емоцията. Искам да стане хубав двубой, да покажем добър футбол. Желая ние и Левски да демонстрираме, че в българския футбол има живот.

– С Лудогорец ти нямаш загуба на „Герена“…
– Факт е, че много пъти сме били Левски като гост. За съжаление не играх при победата през есента с 4:2.

– А говорите ли си със своите съотборници за атмосферата, която ви очаква?
– Всички сме наясно какъв мач ни предстои. Чакаме си моментите. Никой от моите съотборници няма да е пренавит и притеснен, уверен съм. С нетърпение очаквам да покажем какъв отбор е Лудогорец.

– Защо според теб се стигна до поражението в първата среща?
– Може би малко спокойствие ни трябваше, повече характер. Левски ни победи заслужено, защото от тях видяхме повече себераздаване. Това на нас ни липсваше.

– Какво би казал за треньора на Левски Станимир Стоилов? Наистина върши чудеса в Левски.
– Когато той беше в Ловеч, не можах да работя с него, защото още бях дете. Дано един ден да имам тази възможност. Гледам професионално на нещата и мога да кажа, че ми харесва неговата работа. Вижте в Левски за колко кратко време се промениха нещата към по-добро. Адмирации за всичко свършено.

– Дойде ли време за твой трансфер зад граница след края на сезона?
– Не, това лято ще е трудно. Дълго време не играх. Всеки един клуб гледа последните 6 месеца. А аз почти не играх в този период. Най-важното е да играя, пък трансфер ще се случи в бъдещето. Пожелавам си добра подготовка и да влезем в групите на Шампионската лига.

– Какво според теб не ви достигни през миналото лято. Елиминирахте по-силен отбор като Олимлиакос, но отпаднахте от по-слаб, в случая Малмьо…
– Истината е, че първият мач в Швеция не го изиграхме добре. Липсваха ни обаче основни футболисти. В реванша бяхме доста по-добри, но не ни достигна един гол, за да стигнем до продължения.

– Ти си неизменна част от националния отбор. Как би коментирал последните мачове – минимални загуби от Катар и Хърватия?
– Истината е, че има някаква промяна. Сега се дава повече път на младите. Но като им се дава този шанс, те не трябва да го изпускат. Да се вдигнат, да израснат и да развиваме футбола. Имаме потенциал, но трябва увереност. Иначе тъпчем на едно място. Аз лично си пожелавам в Лигата на нациите да направим силна кампания и да се поздравим с победи. Вече няма аутсайдери, ще е трудно и със Северна Македония, и с Грузия.

Снимка: Lap.bg