Бразилският полузащитник Алекс Сантана вкара първия гол и подаде за втория при успеха на Лудогорец с 2:0 над черногорския Сутиеска (Никшич) в първия квалификационен кръг по пътя към Шампионската лига.

Сантана е доволен от победата, смята отборът за добре подготвен, който се е справил с дефанзивната игра на гостите. Реваншът е след седмица в Подгорица и Сантана призова съотборниците си да бъдат много предпазливи.

"Да, беше труден мач, защото съперникът беше позициониран само отзад в защита. Но ние с търпение вкарахме два гола. Нищо обаче не е решено, защото има още един мач. Направихме много добра подготовка в това лято".

"Преди мача си говорихме, че ще бъде много трудно. Трябваше да атакуваме последната им линия и благодарение на Господ успяхме да вкараме първия гол, а след това дойде и втория. Нашата цел е да влезем в групите на Шампионската лига и победата е важна в този аспект. Няма нищо още спечелено, чак в Черна гора ще си завършим задачата.

"Това беше първи официален мач за сезона, но въпреки кратката почивка, се справихме с работата. Сега гледаме към първенството на България, което започна този уикенд", завърши цитираният от БТА Сантана.