Полузащитникът на Лудогорец (Разград) Алекс Сантана ще продължи кариерата си в бразилския Атлетико Паранаензе. Халфът снощи изигра последния си мач с екипа на разградчани и помогна за достигането до третия кръг в пресявките на Шампионската лига. Сумата, която от Лудогорец ще получат, е близо 2,5 милиона евро – трансфер и бoнуси за определени постижения на футболиста с екипа на новия му отбор.

Лудогорец отстъпи с 1:2 на шампиона на Република Ирландия Шамрок Роувърс, но се класира след победата с 3:0 в първия двубой.

Вече на 27 години, Сантана дойде в България от гранда Ботафого (Рио де Жанейро) през юли 2020-а. За двата сезона той стана два пъти шампион на България, във визитката си има и спечелена Суперкупа на България. Тогава разградчани броиха за него 750 хиляди евро. Трансферът е станал факт преди близо десетина дни, но споразумението влиза в сила от 1-и август и халфът игра на пълни обороти в европейските мачове до момента.

По-рано днес Алекс Сантана напрактика потвърди напускането си с пост и снимка в социалните мрежи, където написа „Благодаря, Лудогорец“, пише Тема спорт. Пред Лудогорец се очертава труден момент с излизането на Сантана точно преди срещите c Динамо (Загреб) от третия квалификационен кръг в Шампионската лига, тъй като другият централен полузащитник Мануел Шоу получи червен картон снощи в Дъблин, а Клод Гонсалвеш е контузен.

С изключение на българския му период, Сантана е играл само и единствено в родината си, в повечето случаи за сериозни отбори като Интернасионал (Порто Алегре), Крисиума, Гуарани, Парана и последния му отбор преди Европа – Ботафого.

През новата кампания има 7 мача общо, 2 гола и 2 асистенции, като е играл и в четирите двубоя от квалификациите в Шампионската лига. Само в първенството на България статистиката му включва 45 мача и 12 гола за два пълни сезона.

Снимка: Lap.bg