Изказване на треньора на Лудогорец Ивайло Петев след срещата от 35-ия кръг на efbet Лигата, първа шестица, между Черно море и разградския тим, завършила 1:0 за гостите, с което те станаха шампиони за 12-ти пореден път.

"Решаващото в мача бе да вкараме гол, винаги един гол разделя мача. За нас беше важно да отбележим, имахме три-четири ситуации през първото полувреме, не съумяхме да ги реализираме. Реализирахме от статично положение, но аз мисля, че напълно заслужено спечелена 12-та шампионска титла.

Тук, срещу Черно море не се играе чак толкова, не може да направиш 15 или 20 положения. Ние имахме три-четири през първото полувреме, но вкарахме от статично положение, но ние не можем да подценяваме Черно море. Черно море е един от най-стабилните отбори, а тук на „Тича“ всеки един може да преклони глава. Ние знаехме, че ще бъде трудно, каза на момчетата, че мачът се печели в първата или 90-та минута, ние трябва да бъдем търпеливи и да чакаме нашия шанс. Дочакахме го и спечелихме 12-та шампионска титла и сме щастливи.

Поздравявам ги абсолютно всичките, както във футболния клуб, така и използвам да благодаря на нашите собственици – Кирил и Георги Домусчиеви, за доверието, което ми дадоха и за мен беше важно по най-добрия начин да се докажа. Не бих казал, че гол от статично положение е запазената ми мярка да станем шампиони. Корнер или статично положение са част от играта. Ние трябваше да използваме всяко едно, имахме днес тази възможност и този гол раздели мача.

Резултатите сами говорят по себе си какво съм променил. Изключително трудни два месеца, 24 часа работехме както аз, така и всички служители в клуба. Най-важното нещо беше да психическата устойчивост на играчите. Но за мен беше важно, че от първата тренировка до вчера в очите им виждах, че те искат. Когато човек иска – рано или късно успява. Казал съм им невъзнаграден труд няма, ние трябва да се трудим по най-добрия начин и може би в някои ситуации Господ ни помага“.