Лудогорец и ЦСКА ще се изправят един срещу друг в дербито от петия кръг на Първа лига днес от 21:15 часа на стадион "Хювефарма Арена" в Разград. През миналия сезон двата тима бяха в много оспорвана надпревара за титлата, като "орлите" надвиха своя съперник само с една точка, но началото на тази кампания бе неуспешно и за двата отбора.

Шампионите стартираха с шокираща загуба от новака в елита Крумовград с 1:3, след което записаха две убедителни победи над Етър и Ботев Враца, но междувременно отпаднаха от Шампионската лига от Олимпия Любляна, а през седмицата загубиха и първия си двубой с Астана от третия кръг на Лига Европа. От своя страна ЦСКА загуби от Сепси във втория кръг на Лигата на конференциите с общ резултат с 0:6, което доведе до уволнението на треньора Саша Илич и смяната му с Нестор ел Маестро (още след първия мач в София). "Червените" не се справят добре и в шампионата, където спечелиха само един от трите си мача. "Армейците" победиха Крумовград с 1:0 у дома, но записаха домакинско равенство със Славия и реми при гостуването си на Хебър.

По този начин и двата тима влизат с понижено настроение в дербито, но ще бъдат пределно амбицирани да дадат ново начало на сезона си с победа срещу пряк конкурент за титлата. Ел Маестро няма да може да разчита на няколко важни играчи за мача - Амос Юга, Енес Махмутович и Данило Асприля, а Марселино Кареасо е под въпрос. Към тях се добавят крайно контузените Юрген Матай, Брадли де Нойер, Браян Морено и Бисмарк Чарлс. При "орлите" кадровите проблеми са по-малко, като сигурен отсъстващ е новото попълнение Квадво Дуа.

В ранния мач в неделя Левски посреща Ботев Враца от 18:45 часа. "Сините" вече записаха две загуби от началото на сезона в Първа лига, но показаха силни игри в евротурнирите и при двете победи над Ботев Пловдив и Локомотив София. От своя страна врачани записаха две загуби с общ резултат 0:9 в последните си два двубоя срещу Лудогорец и Локомотив Пловдив.

Програма

Петък

Арда - Локомотив София 1:0

Пирин - Локомотив Пловдив 0:1

Събота

Хебър - Ботев Пловдив 1:0

Славия - Черно море 1:5

Неделя

18:45 ч, Левски - Ботев Враца

21:15 ч, Лудогорец - ЦСКА

Понеделник

19:00 ч, Етър - Берое

21:15 ч, Крумовград - ФК ЦСКА 1948. /БГНЕС