Полският полузащитник на Лудогорец (Разград) Якоб Пьотровски беше много радостен от успеха на тима с 5:1 над Астана (Казахстан). На първо място защото двете попадения, които вкара, се помогнали да се класират за плейофния кръг на турнира. В личен план той за първи път в живота си бележи два гола в един мач.

"Много съм щастлив, че помогнах на отбора да премине в следващия кръг на турнира Лига Европа. И също така съм щастлив, защото за първи път в живота си вкарвам два гола в една среща. Но по-важното е, че помогнах".

На въпрос какво се е променило след почивката, той отговори: " Имам усещането, че контролирахме събитията на терена и през първото полувреме. Те направиха едно центриране и ни вкараха гол. Странно е след такъв развой да е 1:1. В общи линии демонстрираха 100-процентова ефективност. В крайна сметка през второто полувреме подредихме състава си правилно в последната третина от терена и демонстрирахме самочувствие, което отговори на играта ни и демонстрирахме голова ефективност. Вкарахме две ранни попадения, много бързи през втората част и това ни помогна. Но бяхме наясно от самото начало, че няма да става по-лесно за нас и мачът няма да ни бъде никак елементарен. Като цяло имахме контрол и то се усещаше, така че заслужихме победихме".

Как той се настройва за мача с Аякс и дали го очаква с нетърпение? "Ако питате мен, аз щях да си избера да играем с някой по-слаб съперник. Но ще трябва да покажем най-доброто от себе си, да играем по най-добрия възможен начин. Изправяме се срещу много голямо име. И наистина това ще бъде страхотен опит за нас, за целия отбор", завърши Пьотровски.

Снимка: Lap.bg