Здравейте, читатели на Gol.bg. Представяме ви нашата нова рубрика, която е посветена специално на Евро 2016. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на шампионата на Стария континент и ще дават своите прогнози за всеки един мач. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки. След финала на 10 юли ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда.

След първите два на надпреварата по френските терени трите колежки крачат рамо до рамо, като леко предимство има Ваня Симонска, която позна точния резултат в мача на откриването между Франция и Румъния.

Ето и техните прогнози за днешните мачове:

 

Прогнозите на Десислава Джерманска:

Турция - Хърватия

Балканският сблъсък обещава повече нерви и напрежение, отколкото футболно зрелище. Очаквам труден мач и за двата отбора и като че ли ще липсват и много положение пред двете врати, съответно и голове. Турците са донякъде трудни за прогнозиране – имат млад състав, с много играчи от местното първенство, но и няколко големи имена като Арда Туран, Нури Шахин, Гьокхан Торе и др. Хърватите също са сложни за разгадавене  и го доказаха по пътя си до Франция 2016, който ние проследнихме от близо. Шахматистите бяха в една група с нас. Направиха добър старт, но накрая за малко да изпуснат билета за Европейското. 

Резултат: 0:0  

 

Полша - Северна Ирландия

Полша не се слави като отборите, които имат успещи на големи първенства. Дори напротив. Въпросът тук е дали най-накрая ще изненада с нещо по-различно и това. Тимът загатна в квалификациите, че този път може да се окаже препъни камък за по-сериозните отбори и евентуално да излезе от групата. Поляците загубиха само една среща в квалификациите, а сега случиха и на сравнително лесен старт – излизат срещу сочения като аутсайдер отбор на Северна Ирландия. 

Резултат: 2:0

 

Германия - Украйна

Германия едва ли ще сбърка на старта си на Европейското първенство. Очаквам убедителен Бундестим, който да даде и сериозна заявка за финал. И това въпреки че на моменти в квалификациите отборът на Йоким Льов изглеждаше не особено уверен и стабилен. Може би затова селекционерът заложи в състава и на опитния Бастиан Швайнщайгер, който тази година е преследван от много контузии, но той може да вдъхне кураж на съотборниците си. Никой не се съмнява, че Германия може да бележи много голове, но сякаш точно срещу Украйна може и да се затрудни, заради подчертано защитния стил на украинците. 

Резултат: 2:1

 

Прогнозите на Ваня Симонска: 

Турция - Хърватия

Мачът между Турция и Хърватия се очертава доста интересен предвид имената в двата тима и амбициите за поне излизане от групите на това европейско първенство. След идването на Фатих Терим на чело на Турция, тимът се преобрази и показа добра игра. Безспорно тук голямата звезда е крилото на Барселона Арда Туран. В отбора на Хърватска пък са събрани куп звезди като Лука Модрич, Иван Перишич, Иван Ракитич, Манджукич. Този звезден състав дава надежда на феновете, че Хърватия ще постигне нещо значимо във Франция. Все пак според мен двата тима ще подходят по-предпазливо като за първи мач и ще си разменят по един гол. 

Точна прогноза 1:1

 

Полша - С. Ирландия 

Мисля, че двата отбора ще играят пестеливо и ако паднат голове в двубоя, то едва ли ще са много. В последните си 6 мача Полша има 4 победи, 1 равенство и1 загуба. От своя страна първият им съперник на Евро 2016 Северна Ирландия е записал 3 победи и 3 равенства в последните си 6 срещи. 

Залагам на равенство 1:1.

 

Германия - Украйна

Мисля, че Германия няма да има притеснения в този мач и ще започне Евро 2016 с успех. Едва ли Украйна ще ги затрудни. 

Точна прогноза 2:1

 

Прогнозите на Велислава Миланова:

В група D първият двубой противопоставя Турция и Хърватия. Моята прогноза е победа за хърватите, като считам, че те ще заемат второто място в групата след Испания. Всичко друго освен участие на Хърватска в елиминационната фаза ще бъде провал. 

Турция - Хърватия  1:2 

 

В първия мач от Група C ще заложа за успех на Полша над Северна Ирландия, които са двата тима в битка за второто място. Очаквам изключително интересен двубой и победа за поляците, въпреки че няма да им бъде никак лесно. 

Полша - Северна Ирландия  2:1

 

Германия - Украйна - един от фаворитите за европейската титла Германия няма да има проблем на старта. Залагам на убедителна победа на германците, които смятам, че ще играят минимум полуфинал. Все пак очаквам сериозна съпротива от украинците, които са традиционно силен отбор и се намират в отлична форма.

Германия - Украйна  3:0 

 

Временно класиране:
1. Ваня Симонска - 3 точки
2. Велислава Миланова - 2 точки
     Десислава Джерманска - 2 точки