Здравейте, читатели на Gol.bg. Представяме ви нашата нова рубрика, която е посветена специално на Евро 2016. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на шампионата на Стария континент и ще дават своите прогнози за всеки един мач. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки. След финала на 10 юли ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда.

След първите четири дни на надпреварата по френските терени трите колежки крачат рамо до рамо, като леко предимство има Вели.

Временно класиране:

1. Велислава Миланова - 7 точки
2. Деси Джерманска - 5 точки
3. Ваня Симонска - 4 точки.

Ето и техните прогнози за днешните мачове:

Ваня Симонска

Австрия - Унгария 1:0

По време на квалификациите Австрия не допусна загуба и предполагам, че сега ще продължи с доброто си представяне. Селекционерът на австрийците Марсел Колер разполага с добър състав, изграден от млади и класни футболисти, които ще бъдат нахъсани да покажат най-доброто от себе си на старта на Евро 2016. Не мисля, че Унгария ще бъде пречка за своя първи съперник във Франция.

Португалия - Исландия 2:1

Португалия и Исландия се очертава интересен сблъсък. Въпреки че португалците са фаворит в срещата, то не е изключено съперникът им да поднесе изненада. В квалификациите Исландия изненада всички с играта и резултатите си и заслужено се класира за европейските финали. Португалия пък не показва онази убедителна игра, която феновете им желаят и в повечето срещи се разчита основно на топ звездата Кристиано Роналдо, който е с основна заслуга за класирането на отбора на финалите във Франция. Мисля, че Португалия ще победи, но с гол разлика. 


Деси Джерманска

Австрия – Унгария 1:0

Унгария е отново на Европейско първенство след 44-годишна пауза и може би това ще се окаже решаващо и за този двубой. Тоест, очаквам по-скоро със самочувствието на фаворит на терена да излезе Австрия. Австрийците не трябва да бъдат подценявани и ни го доказаха в квалификациите, където оглавиха убедителното група с отборите на Швеция и Русия и то без допусната загуба. Още повече, записаха и едно гръмко 4:1 над шведите. И това не е лишено от логика, тъй като Австрия разчита на играч от класата на Давид Алаба и още девет национала, които играят в едно най-силните европейски първенства – Бундеслигата. Имат и нападател като Марко Арнаутович, така че заплахите към вратата им ще са много. От друга страна, ще видим подчертано дефанзивна тактика на Унгария, което може би ще направи малко скучен за гледане този двубой. Има една статистика, според която в преките двубои между тези две страни, победител е Унгария – 66 победи за унгарците, 40 загуби и 31 равенства в цели 138 сблъсъка! Но пък не са се срещали на голям форум от 82 години, така че ситуацията със сигурност е различна! 

Португалия – Исландия 2:0

Чудеса в дебюта на Исландия не очаквам. Особено, когато техният противник се казва Португалия. От Кристиано Роналдо и компания се очаква да бележат много, но трябва да имаме предвид, че в квалификациите те не го правеха. Въпреки че категорично спечелиха първото място, в двубоите бележеха дори скромно и завършиха с 11 вкарани попадения. Със сигурност обаче треньорът на иберийците Фернандо Сантош няма да подходи наивно към скромния си съперник, защото помним и как стартираха в квалификациите – с изненадваща загуба от Албания. 
 

Вели Миланова

Австрия - Унгария  2:0
Австрия е отборът, който според мен ще бъде една от изненадите на Евро 2016 и за това моята прогноза е категорична победа за австрийците.

Португалия - Исландия 1:0  
В тази среща считам, че португалците ще постигнат победа, която обаче няма да е никак лесна. Исландия е традицинно корав отбор.

Прогнозирайте ТУК срещите от Евро 2016 и спечелете награди