Здравейте, читатели на Gol.bg. Представяме ви нашата нова рубрика, която е посветена специално на Евро 2016. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на шампионата на Стария континент и ще дават своите прогнози за всеки един мач. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки. След финала на 10 юли ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда.

След първите три дни на надпреварата по френските терени трите колежки крачат рамо до рамо, като леко предимство има Вели.

Временно класиране:

1. Велислава Миланова - 5 точки
2. Деси Джерманска - 4 точки
Ваня Симонска - 4 точки.

Ето и техните прогнози за днешните мачове:

Велислава Миланова

Испания - Чехия - 2:1 
Испания излиза в първия си мач на Евро 2016 срещу трудния съперник Чехия. Смятам, че действащият европейски шампион ще постигне победа в тази среща и ще спечели Група D. Чехите от своя страна ще се опитат да вземат нещо от двубоя, макар че последните им мачове бяха доста слаби. Все пак залагам за успех на Испания. 

Ирландия - Швеция  0:2 
Смятам, че Швеция е по - класният тим, а и футболист като Златан Ибрахимович може да направи разликата в мача. Ирландците и шведите изповядват подобен стил на игра, ще има много единоборства и здрава битка по терена на "Стад дьо Франс". За мен шведите ще запишат успех, макар и труден, с един или два гола.  

Белгия - Италия  1:2 
Очаквам този мач с нетърпение, ще бъде изключително интересен за мен. Белгия е отбор, който има страхотно поколение и за мен ще излезне ог групата. Белгийците завършиха първи в квалификациите със сериозна голова разлика. Италия е считана за фаворит, както винаги, независимо от формата, в която се намира. Италианците не са от отборите, при които резултатността е голяма, но пък имат силен коз на вратата - Джанлуиджи Буфон. Залагам за трудна победа на Италия.

Деси Джерманска

Испания – Чехия 2:1
Ще има ли трета поредна европейска титла за Испания? Иберийците имат тези сили и го доказаха в квалификациите, където записаха осем победи от осем мача и то, забележете, без допуснат гол. Разбира се, никой не е застрахован от грешка, дори испанците, които стартираха квалификацийте с неочаквана загуба от Словакия с 1:2, а в последната си контрола преди ЕВРО 2016 леко шокираха със загуба от Грузия с 0:1. Селекционерът Висенте дел Боске призова за спокойствие и каза, че няма място за паника. Все пак началото често може да е колебливо, затова смятам, че има вероятност и днес Ла фурия да не е толкова убедителен отбор. Чехите ще разчитат на двете си големи звезди Петър Чех и Томаш Росицки, но според мен нямат сили да се борят с фаворитите.   

Ирландия – Швеция 0:2

В този двубой очаквам две неща – победа за Швеция и гол на Златен Ибрахимович. Изобщо не се съмнявам, че шведският таран ще потърси още в първата среща на Европейското първенство попадение, с което ще стане първият играч с голове от четири еврошампионата. Ирландците предлагат типично за британските отбори здрав футбол и най-вероятно ще се концентрират около опазването на Ибрахимович и атаките на съперника.   

Белгия – Италия 1:1

Лично за мен това е среща, която очаквам с голям интерес и ми е трудно да дам прогноза. Тези два отбора обаче обещават футбол. Италия игра финал на последното Европейско и сега също е сред топ фаворитите. Въпросът е - и как Антонио Конте, който след това първенство напуска отбора в посока Челси, ще си тръгне и по-точно с какво. В същото време Белгия през последните няколко години е един от най-симпатичните национални състави, а сега е пълен с много сериозни фигури – все играчи от топ ниво и от европейски грандове. И двата отбора могат да бележат, а имат и стабилни защити. Италия обаче често показва по-скоро прагматизъм, отколкото зрелище в играта си. Очаквам победа за Италия с гол разлика или равенство с голове. 


Ваня Симонска

Испания - Чехия 2:2 
Настоящият европейски шампион Испания е фаворит в своята група D, но не изключвам възможността чехите да поднесат изненада. В тима на Чехия липсват големи имена, освен Петер Чех, но пък имат добър колектив и направиха силни мачове в квалификациите. Очаквам в срещата да има повече голове и двата отбора да си поделят по точка. 

Ирландия - Швеция 0:3 
Труден мач за тима на Ирландия и възможност за Швеция и Златан Ибрахимович да се развихри. Въпреки че шведите се класираха трудно за финалите във Франция, сега ще разгърнат възможностите си и ще започне с победа участието си на Евро 2016.

Белгия - Италия 2:1
Изключително интересен мач между два силни съперника. В момента белгийците разполагат със страхотен отбор, който може да победи всеки голям тим. Италианците са традиционно силни, но пък в груповата фаза винаги пестят сили и е възможно да загубят точки от този мач.