Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Представяме ви последния брой на нашата рубрика, която е посветена специално на Евро 2016.

В нея участваха красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки кръстосаха шпаги помежду си на шампионата на Стария континент и даваха своите прогнози за всеки един мач.

Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки. След финала на 10 юли ще обявим крайното класиране.

Ваня Симонска вече не може да бъде изместена от върха, разгромявайки своите колежки с много по-точни прогнози. За нея е приготвена специална награда.

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!
 
Временно класиране:

Ваня – 45 точки
Деси – 36
Вели – 35

 

Ето и техните прогнози за финала между Португалия и Франция:

 

Деси:

Още преди да стартира първенството смятах Франция за един от основните фаворити за титлата. Поставих ги заедно с Германия и Италия. Е, германците отстраниха италианците, а французите продължиха след успех с 2:0 над Бундестима. Така че за мен днес те са с предимство. Имат и голям коз – домакинството. Разбира се, че Португалия има своите шансове да победи и е отбор, който е способен да изненада фаворитите. Португалците обаче стигнаха не особено убедително до тук и като че ли имаха по-лесна задача – пет поредни равенства в редовното време, един мач спечелен с продължение, друг с дузпи и 2:0 на полуфинал срещу дебютанта Уелс.  Предполагам, че Португалия ще продължи да следва линията си на игра и ще играе подчертано предпазливо. Франция разполага с много силен състав с изключителни индивидуалности. В исторически план Португалия е удобен съперник за Франция – 18 победи за петлите от 24 мача! Освен това французите нямат загуба на свой терена на Европейско или Световно първенство.

Португалия – Франция 0:2


Вели:

Дългоочакваният финал настъпи, тази вечер ще разберем името на новия Европейския шампион. Последната ми прогноза ще бъде за домакините. Очаквам много интересен двубой, в който предимство ще имат "петлите". Иберийците имат в състава си Кристиано Роналдо, който е способен да реши всеки мач в полза на своите. Все пак моята прогноза за шампион е - Франция.

Португалия - Франция  1:2 

 

Ваня:

Време е за финал и много емоции. В този мач Франция влиза като абсолютен фаворит и с право, като не само няма да се учудя, а и мисля, че ще спечели трофея още в редовното време. Гризман е в страхотна форма и със сигурност ще реализира гол и в този мач. Аз обаче ще подходя емоционално в този последен двубой от Евро 2016 и ще дам прогноза в полза на Португалия, тъй като ги обявих за един от фаворитите още от началото и искам да бъда принципна до край. Вярно, Роналдо и компания стигнаха до финала по-лесен начин и с малко реализирани положения, но пък е важна крайната цел, а и защо да не стане изненада.  

Прогноза 2:1 за Португалия