Делио Роси е бил основният виновник нито един път Левски да не излезе на 1-во място в Първа лига през миналия сезон. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Той определи италианския спец като "менте" и "схемаджия", който е бил на "Герена", за да прави трансфери. "Освен това изгони двама спортни директори – Даниел Боримиров и Асен Букарев. Но след напускането му всичко излезе наяве", добави Майкъла, който определи Славиша Стоянович като отличен специалист.

"Левски има силен отбор, вече и добър треньор. Неслучайно е лидер. Ще победят Етър и ще запазят позицията. Даже се хванах на бас с Красимир Балъков", добави Илиев, след което се пошегува, че "сините" трябва да снимат вестниците, защото отдавна не са водили в класирането.

Майкъла похвали ЦСКА за новите договори на тримата млади български футболисти – Божидар Чорбаджийски, Валентин Антов и Ангел Лясков. "Но сега те трябва да разберат какво са подписали и къде са. Трябва да се доказват, най-вече в евромачовете. Очаквам догодина ЦСКА да се представи още по-силно зад граница", допълни бившият защитник.

Накрая Майкъла коментира и снощната победа на Лудогорец с 1:0 над  Торпедо Кутаиси в първи плейофен мач от Лига Европа. Той заяви, че разгардчани са пропуснали да постигнат по-изразителен успех, но е сигурен, че ще сторят това на реванша в Разград. "За пореден път футболистите на Лудогорец показаха, че знаят кои са двубоите на истината", завърши Илиев.