Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков бе гост в "Студио Дерби", заедно с Христо Янев. Янев е последният наставник на отбора, който спечели трофей - Купата на България.

Ето какво каза Станков за дербито с Левски:

"Колкото и банално да звучи, това е едно от най-големите дербита в България. Независимо в какво състояние са и двата отбора. Знаете, че това е историята на българския футбол. Вярно е, че преди това дерби беше по-изразено. Надявам се да стане един добър мач".

"Младото поколение не се вълнува много от футбола. Нещата се промениха. Младите футболисти се вълнуват от други неща. Може би оттам идва разликата в заряда преди този мач. Хубаво е да има чужденци в българското първенство. Когато играят деветима чужденци и двама българи, е различно. Българинът знае историята на това дерби и знае как да подходи".

"Искам да защитя българските колеги, защото не отстъпваме по нищо от чуждестранните, които идват да работят в България. Бих казал, че има разлика в търпимостта между българските и чуждестранните треньори. Всеки треньор се нуждае от период, в който да покаже своите разбирания за футбола".

"В отбори като Левски и ЦСКА това се случва трудно. Когато един български треньор получи кредит на доверие от два-три мача и след това бъде заменен, как може да се разберат неговите качества? Нека повече се залага на българското. От младото поколение идва добра вълна треньори".