Пандемията от коронавирус може да повлияе добре за бъдещето на Левски и ЦСКА. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Мотивът му е, че двата гранда най-накрая ще спрат да залагат на скъпоплатени чужденци и ще обърнат внимание към млади български футболисти.

Още в четвъртък нашата медия обяви, че Стамен Белчев се завръща на "Българска армия" и голяма част от легионерите ще напуснат "червените" (вижте кои са те).

"Стига с чужденци заплатаджии. От 15 години го говоря това. Чета, че Раул Албентоса взимал 40 000 евро на месец и се отказал последните си три заплати. Знаете ли какво означава подобно възнаграждение? Към него има данъци, осигуровки, какво ли още не. ЦСКА един път фалира, втори ЦСКА отиваше на там, но пандемията ще спре тази политика. Същото важи и за Левски", обоснова мнението си Майкъла.

Той призова още заплатите в клубовете да се намалят и футболистите да печелят повече от бонуси, които да получават при постигнати успехи. "Иначе за какво е този голям бюджет на ЦСКА? Не знам точно колко е, 10-15 млн. евро на година. И тези пари за 4-то място в класирането ли", попита риторично Майкъла.