Легендарният футболист на Левски Емил Спасов направи обстоен анализ на случващото се на "Герена". Спасов обяви категорично, че Наско Сираков е единственият човек, който може да се справи с тази трудна ситуация.

„Клубът се управляваше от хора, които не са компетентни за управление на клуб като Левски, от лаици. Левски не е Ботев Враца или Черноморец Бургас, а е институция. Феновете го показаха. Такава помощ не се вижда и в световен мащаб. Хора, които нямат пари – даваха".

"Разговарях с един човек, който ми каза, че със сина му са дарили средства, а не са заможни. Идването на Сираков е добро начало. Всички застанахме зад него. Считам, че той е единственият човек в този момент, който може да направи нещо добро за този клуб".

"Ще му бъде трудно, но вярвам в хората и смятам, че ще се намерят спонсори и фирми, които да помогнат. За това ще се иска много време, но на първо място трябва да се търси решение с тези чужденци, които дърпат футбола ни назад. В България има много талантливи футболисти".

"Пропиляват се талантите на децата, защото няма правилна подготовка, както е в Европа. Защо трябва да се взимат чужденци? При положение, че на година Левски вади по трима или петима национали. Аз лично ги виждам. Трябва да ви покажа списък с юноши на Левски, които в момента са в други отбори или са играли шест месеца за „сините“ и след това са раздавани на другите".

"Тези милиони, които са натрупани няма как да се изчистят изведнъж. Няма хора, които да хвърлят парите си на вятъра. Можеш ли да си на 23 година и да тренираш деца? Аз на тези години играех футбол. Имат Лиценз Б – това е едномесечен стаж. Ако са треньори да дойдат да ми кажат. Не може да се направи прехода от юношеския към мъжкия футбол".

"Защо? Георги Тодоров е единственият, който даде шанс на младо момче. Пусна вчера 18-годишен футболист и момчето се справи прилично. Но какъв е той – човек, който е израснал на „Герена“. И винаги е готов да помогне. Извинявам се, че съм експресивен, но съм дал живота си за Левски. Сираков пое мястото, което му се полага“, заяви Спасов.

„Работейки непрекъснато в националните, регионалните отбори и непрекъснато с млади хора. Изключително са принизени работата с деца и юноши и не отговаряме на стандартите в Европа. Но тук може да се търси вина и в държавата, защото след 10 ноември отказваше помощ на спорта. В последните години започна да се обръща повече внимание. След идването на премиера Бойко Борисов и министъра на спорта Красен Кралев“, добави още той.