Халфът на Франция Йоан Кабай е на мнение, че неговата страна може да спечели Евро 2016.

Той обаче призна, че се притеснява, дали сигурността ще бъде на ниво по време на големия турнир.

Припомняме, че контролата между "петлите" и Германия през ноември бе обект на терористични атаки, като в крайна сметка тогава смъртта си намериха над 130 невинни души.

"Самият факт, че сме домакини ще ни даде добра възможност да спечелим този турнир и се надявам да успеем да го сторим", коментира Кабай, цитиран от Goal.com.

"Имаме добър отбор и аз вярвам, че можем да триумфираме на еврофиналите, но има още няколко добри тима, които имат шансове за трофея".

"На първо време ще се опитаме да стартираме с победа срещу Румъния, а след това да спечелим и оставащите си два мача от груповата фаза".

"Мисля, че може би Белгия, Германия и Испания са сред фаворитите за спечелването на турнира. Не искам да забравям и Англия. Англичаните имат много добър и млад състав и изобщо не са за отписване".

"Надявам се със сигурността по време на турнира да е на добро ниво. Трудно ми е да говоря за това обаче (терористичните атаки във Франция преди няколко месеца). За съжаление луди хора правят ненормални неща. Ако продължаваме да мислим за това обаче ние няма как да живеем нормално".