Русия - Словакия, среща от Група "В", където са още отборите на Англия и Уелс. Стадион „Пиер Мороа” в Лил, 16.00 часа българско време, пряко в Gol.bg. В първата си среща в групата Русия извъртя 1:1 с Англия, докато Словакия падна с 1:2 от Уелс.

Последните десет срещи на Русия: Общо 5 победи, 2 равенства и 3 .

Последните десет срещи на Словакия:  Общо 5 победи, 3 равенства и 2 

В последните 5 директни срещи руснаците имат 2 победи, гостите имат 1 победа и 2 пъти са завършили наравно. 

Прогноза: Труден за прогнозиране мач, в който може да се случи всичко. Руснаците извъртяха щастливо равенство с Англия и сега ще са с повишено самочувствие, а освен това няма да излязат задължително за победата, каквито намерения имат словаците.

Интересното в случая е какво ще се случи по трибуните, тъй като при нови ексцеси на руските фенове може да се стигне до отстраняването на отбора от еврофиналите. Срещу Англия руснаците не впечатлиха с играта си, особено в преден план, но грабнаха важна точка, която може да се окаже скъпоценна за класиране в следващата фаза на турнира.

Леонид Слутцки няма кадрови проблеми около състава си, като единствено Денис Глушаков има леки проблеми. Словакия се представи далеч по-добре от съперника си в първия мач, но загуби с 1:2 от Уелс и сега ще хвърли всички сили поне за равенството.

Нова загуба ще изхвърли отбора от турнира. Ян Козак най-вероятно ще може да разчита на защитника Томаш Хубочан, който пропусна срещата с Уелс. Адам Немец се очаква да поведе атаката на Словакия, а зад него най-вероятно ще действат звездата Марек Хамшик, Роберт Мак и Владимир Вайс.

При последните 9 сблъсъка между тези 2 тима, руснаците са спечелили 3 двубоя срещу 2 за Словакия и 4 от срещите са завършили наравно. Очакванията са за здрава битка, малко голови положения и в крайна сметка за равенство, което ще съхрани шансовете и на двата отбора за класиране в следващата фаза на Евро 2016.

Резултат: Русия - Словакия 1:1