Здравейте, читатели на Gol.bg. Представяме ви нашата нова рубрика, която е посветена специално на Евро 2016. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на шампионата на Стария континент и ще дават своите прогнози за всеки един мач. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки. След финала на 10 юли ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда.

След първите пет дни на надпреварата по френските терени трите колежки крачат рамо до рамо, като леко предимство има Вели.

Временно класиране:
1. Велислава Миланова - 7 точки
2. Деси Джерманска - 5 точки
3. Ваня Симонска - 4 точки.

Ето и техните прогнози за днешните мачове:

Деси: 

Русия – Словакия 1:1

Срещу Англия отборът на Русия показа, че не трябва да бъде отписван. Макар и много трудно, и с редица грешки, които демонстрира, Сборная не се предаде и в последните минути успя да измъкне важната точка. По принцип вторият двубой в групата трябва да даде някаква по-голяма психическа освободеност на играчите (и на двата отбора), но според мен, Русия ще има известна обремененост и тя е свързана с условното наказание.  Русия получи последно предупреждение за изхвърляне на европейското първенство, заради случилото се на "Стад Велодром". Словакия загуби първата си среща от Уелс, но пък демонстрира че има потенциал. Със сигурност тимът на Ян Козак е разочарован, че изпусна точката в първия двубой, затова ще се бори днес за нея. 

Румъния – Швейцария 0:1
Румъния и Швейцария ще се борят за второто място в групата и това обещава един интригуващ дуел днес. Може би очаквам Швейцария да действа малко по-прагматично и внимателно. Заради нулевия си точков актив румънците ще искат на всяка цена победата, навярно ще атакуват малко повече от съперника, докато “часовникарите” ще са в изчаквателна позиция и ще заложат на контраатаки. Северните ни съседи впечатлиха на старта си и то срещу домакина Франция, но това само ги прави по-трудни за прогнозиране. Румъния има добра защита, а и както е започнало първенството, и в тази среща не очаквам да валят голове. 

Франция - Албания 2:0
Франция опрадва прогнозите ми за трудния им старт, но пък тимът стигна до трите точки. Със сигурност те са вдъхнали самочувствие на “петлите” и сега би трябвало по-лесно да стигнат до победата. Тя ще им гарантира и излизане от група А. Може би ще видим и по-различен стил на игра от домакините, които ще имат промени в стартовия състав и в схемата си на игра. Албания влиза в този мач без наказания си капитан Лорик Кана, което също не е за пренебрегване.

Вели:

Русия - Словакия 1:0 

Започва втората ротация в груповата фаза. Русия играе със Словакия. Въпреки, че руснаците не впечатлиха особено в първия си мач, днес ще заложа на тях.  

Румъния - Швейцария 1:1 
В тази среща очаквам равенство. Швейцарците имат превъзходство според мен, но ще има бъде трудно срещу добрата колективна игра на северните ни съседи.    

Франция - Албания  2:0  

Напрежението върху домакините е огромно и макар да не им симпатизирам, считам, че няма да имат особени проблеми срещу албанците. Очаквам победа за гранцузите, които ще си осигурят и класиране на осминафиналите. Това от своя страна леко ще свали напрежението в отбора.

Ваня:

Русия - Словакия 1:0 
Предвид първия мач на Русия срещу Англия, мисля че този път руснаците ще се поздравят с успех, макар и минимален. 

Румъния - Швейцария 1:1 
Изключително интересен сблъсък, в който силите са изравнени. Според мен двата отбора ще направят равенство. 

Франция - Албания 2:0
Тук домакините са абсолютен фаворит особено след изиграване на първите срещи от евро 2016. Мисля, че "петлите" ще постигнат безапелационен успех. Точна прогноза 2:0