Елица Янкова загуби полуфиналната си схватка от категория до 48 килограма на олимпийския турнир по борба за жени. Българката отстъпи с туш срещу Мария Стадник от Азербайджан, а в директна схватка за бронзов медал ще срещне победителката от срещата между полякинята Нина Матковска и аржентинката Алехандра Бермудес.

Янкова беше тотален аутсайдер срещу сребърната медалистка от Лондон и не успя да преодолее напрежението. Стадник атакува рано и успешно, туширайки българката още през първата час при втората си атака в схватката. Тя ще се бори на финал срещу японката Ери Тосака.

Янкова започна деня с безпроблемен технически туш при 10:0 срещу камерунката Ребека Ндоло Муамбо, но след това срещна сериозни затруднения срещу две много силни съпернички. Тя отстрани рускинята Милана Дадашева с 9:6 технически точки след грандиозен обрат от 0:4, а на четвъртфинал трябваше да прави същото. Янкова губеше с 0:2 от колумбийката Каролина Кастийо Идалго, но в крайна сметка я надви с 3:2.

Междувременно, Мими Христова приключи участието си на турнира при 58-килограмовите, след като монголката Орхон Пуревдорж отстъпи с технически туш при 0:11 точки срещу рускинята Валерия Коблова и не успя да издърпа българката на репешаж.