Представянето на българските състезатели на Олимпиадата в Рио отговаря на моментното състояние на българската държава. Като икономика нямаме какво да предложим, което обяснява защо България се нарежда на 63-то място в генералното класиране по медали. Това каза олимпийската шампионка по скиф Румяна Нейкова в предаването „Бизнес старт“ с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Въпросът оттук нататък e какво ще бъде бъдещето на спортните клубове, защото от тях излизат състезателите, които се класират и участват в Олимпийските игри. Все по-малко са децата, които се занимават със спорт, тъй като средствата за спортните клубове са много малко от години назад и спортните специалисти нямат стимул и амбиция да работят с подрастващото поколение, отбеляза олимпийската шампионка.

Легенди като Майкъл Фелпс и Юсейн Болт биват създавани от съответните международни федерации. Това е състезание между отделните спортни федерации като федерация плуване, лека атлетика. Тези спортове винаги ще имат конкуренция и своите герои като Фелпс и Болт, смята тя. 

Вижте повече във видеото ТУК!