Берое е в ужасяваща серия от четири поредни загуби след старта на Първа лига и ново поражение днес, може да коства главата на треньора Ферарио Спасов.

Преди миналия кръг Левски се намираше в същото положение, но после дойде успеха с 2:1 над ЦСКА-София, което укроти обстановката на "Герена".

В Стара Загора обаче "сините" не се чувстват никак комфортно и в последните четири мача имат четири загуби – два пъти по 1:0 и два пъти по 2:1.

Гледайте мача на живо тук!

Станаха ясни титулярните състави на двата отбора. За домакините Пламен Тенев заема мястото на наказания Веселин Пенев, Асен Георгиев заменя капитана Иво Иванов, атаката повежда Жуниор Мапуку. Той ще бъде подпомаган от бившия футболист на ЦСКА Антон Карачанаков.

Николай Кръстев отново застава на вратата за Левски, а Веселин Минев се завръща след изтърпяна санкция. Като десен защитник ще действа Сашо Александров, докато Мехди Бурабия е предпочетен пред Антонио Аниете.

Берое - Левски 1:0

Голмайстор: 1:0 Райнов (12)

Берое: Перниш, Тенев, Георгиев, Василев, Зехиров, Като, Райнов, Карачанаков (76-Салмикиви), Божилов, Делич (65-Почански), Мапуку (87-Борислав Цонев)
Треньор: Ферарио Спасов

Левски: Кръстев, Александров (46-Огнянов), Лукин, Яблонски, Минев, Костадинов (60-Аниете), Бурабия, Нар, Краев (74-Сукуна), Прохазка, Адениджи
Треньор: Николай Митов

Стара Загора, ст.: "Берое"
Съдия: Николай Йорданов
Жълти картони: Зехиров, Като, Тенев, Карачанаков (Берое); Сашо Александров (Левски)

Най-интересното по минути:

1' Начало на мача.

4' В началните минути Левски владее топката повече.

10' СТРАХОТЕН ПРОПУСК ЗА БЕРОЕ! Божилов стреля отдалеч, Кръстев не успява да хване топката и я праща право в краката на Мапуку. Нападателят стреля, но в решаващия момент Яблонски чисти от голлинията!

11' Фаул на отлична позиция за Берое, след като Яблонски спъва Райнов.

12' Удар на Карачанаков, рикошет и домакините печелят корнер.

12' ГООООООООЛ! Райнов е точен след последвалия ъглов удар! Карачанаков центрира остро, Мапуку пропуска топката, Райнов надскача Яблонски и с глава пронизва Кръстев за 1:0!

20' ШАНС ЗА ЛЕВСКИ! Коварен удар на Бурабия, който Перниш избива.

25' Опасна атака за гостите. Краев пробива и навлиза в наказателното поле, но няма кой да засече паса му. След карамбол кълбото стига до връхлитащия Бурабия, който засича, но с чудесна намеса Като спира пътя на топката.

34' Фаул на удобна позиция за Левски.

35' Бурабия центрира, Яблонски засича с глава, но топката е избита в корнер. Този път комбинацията между двамата не се оказа успешна, както преди седмица срещу ЦСКА-София.

36' Лукин стреля с глава от последвалия корнер, но вратарят на Берое сигурно лови.

40' ЛЕВСКИ БЕШЕ БЛИЗО ДО ПРИКАЗЕН ГОЛ! Краев пробива отляво, разтегля играта към десния фланг, където Прохазка пуска пас по земя към Адениджи, който засича с пета, но на сантиметри покрай гредата.

45' Опасно центриране на Прохазка отдясно, Перниш избива, след което Краев извършва нарушение срещу вратаря.

45' Фаул за Левски почти на аутлинията.

45' Заучено положение, Бурабия подава по земя към Минев, чийто удар е блокиран. 

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме.

47 НОВ ОПАСЕН УДАР НА БУРАБИЯ! Той стреля от дистанция, вратарят избива, но няма кой да направи решаваща добавка и Берое оцелява.

50' Яблонски се опитва да изненада Перниш с далечен шут, който е безкрайно неточен.

52' Фаул за Левски фронтално срещу вратата, който е на сериозна дистанция. В същия момент камерите показаха окървавен фен на гостите.

53' Удар на Огнянов, право в стената.

55' СТРАХОТНА ГРЕШКА НА ЛУКИН! Румънецът подарява топката на Карачанаков в опит да я изнесе, крилото напредва и стреля, но високо над целта. 

57' СЕРИОЗНИ ПРЕТЕНЦИИ ОТ БЕРОЕ ЗА ДУЗПА! Зехиров навлиза в наказателното поле, посечен е от Яблонски, но съдията отсъжда корнер, след който защитата на Левски чисти.

60' НОВИ ПРЕТЕНЦИИ НА БЕРОЕ ЗА НАКАЗАТЕЛЕН УДАР! Костадинов играе с ръка, но Николай Йорданов е безмълвен. Целият щаб на домакините скача, но претенциите не са уважени.

66' ПРОПУСК ЗА ЛЕВСКИ! След центриране от корнер Лукин засича с глава, но на сантиметри от целта.

72' Бурабия навлиза към пеналта, но ударът му е блокиран.

78' Удар на Аниете по земя, който е много слаб и вратарят лови без никакви проблеми.

81' Остро центрира на Прохазка, Перниш изпреварва Адениджи.

82' НОВ ШАНС ЗА ЛЕВСКИ! Огнянов стреля мощно от малък ъгъл, вратарят на Берое боксира.

83' Пореден далечен удар на Бурабия, който минава над гредата.

86' ГРЕДА ЗА ЛЕВСКИ! След атака през центъра Аниете пусна към Прохазка, който центрира успоредно на голлинията и защитник на Берое отклони топката, която се отби в десния страничен стълб!

90' Край на мача! Берое побеждава Левски с 1:0!