Черно море приема Левски в Каварна в среща от последния кръг на редовния сезон в Първа лига.

Треньорът на "моряците" Георги Иванов няма да може да разчита на контузения Бакари, аут за гостите е твърдият титуляр в халфовата линия Джереми де Ноойер както и Амаду Сукуна.

Това ще бъде трети сблъсък между двата отбора през сезона, като предните два бяха на стадион "Георги Аспарухов". Левски спечели с 1:0 в Първа лига, но преди това Черно море изхвърли столичани от Купата на България след драматичен успех с 3:2 след продължения.

Легендата на Левски Гонзо пък ще се изправи са 8-ми път в кариерата си срещу 26-кратния шампион на България като треньор на варненци. В досегашните сблъсъци във всички турнири той има 2 победи, 2 равенства и 3 загуби и днес ще се опита да изравни статистиката.

Гледайте на живо тук!

Черно море - Левски 1:0

Голмайстор: Цветков (64)

Черно море: Емил Михайлов; Одрей Сукуп, Стефан Станчев, Пламен Николов, Михаил Венков; Тодор Паланков, Александър Цветков; Георги Илиев, Иван Коконов (63-Балджийски); Хосе Лопес (46-Георгиев), Марек Кузма (80-Траянов)
Треньор: Георги Иванов

Левски: Николай Кръстев; Роман Прохазка, Сържан Лукин, Давид Яблонски, Веселин Минев; Георги Костадинов (79-Пиргов), Мехди Бурабия; Франсис Нар, Божидар Краев, Антон Огнянов (60-Аниете), Бабатунде Адениджи
Треньор: Николай Митов

Стадион: "Градски", Каварна
Съдия: Станислав Тодоров
Жълти картони: Д. Георгиев (Черно море); Костадинов (Левски)
Червен картон: Яблонски 87' (Левски)

Най-интересното по минути:

1'Начало на мача.

3' Корнер за Черно море, получава се разбъркване, след което варненци печелят нов ъглов удар, но защитата на Левски се справя и с него.

9' Здрава битка от началото на мача.

12' Хубаво центриране на Огнянов, Михайлов със сигурна намеса чисти.

13' Добра атака за Левски по десния фланг. Адениджи стига до аутлинията и се опитва да върне към връхлитащия Краев, но защитата на Черно море чисти.

17' Коварно центриране на Коконов, което минава над вратата.

19' Георги Илиев с хубав пас извежда Коконов, но Кръстев е по-бърз и избива.

25' ПЪРВА СЕРИОЗНА ОПАСНОСТ В МАЧА! Разбъркване в наказателното поле на Черно море, топката стига до Костадинов, който стреля от точката за дузпата, но на милиметри над целта.

26' СТРАХОТЕН ПРОБИВ НА КРАЕВ ПРЕЗ ЦЕНТЪРА! Националът се справя с няколко съперници, нахлува в наказателното поле, където пада след съприкосновение с Венков, но главният съдия Станислав Тодоров остава безмълвен.

36' НОВ ШАНС ЗА ЛЕВСКИ! Николов допуска груба грешка при изнасянето на топката, Адениджи я отнема и излиза очи в очи с Михайлов. Нападателят се опитва технично да прехвърли вратаря, който е излязъл напред, но той лови.

40' ШАНС ЗА ЧЕРНО МОРЕ! Хосе Лопес с чудесен пробив през фланга преминава двама съперници, трима нападатели на домакините излизат срещу двама защитници, крилото центрира и топката се удря в ръката на Яблонски, но съдията не дава дузпа!

45' Край на полувремето.

46' Начало на второто полувреме.

48' Хубаво подаване за Прохазка, който центрира с едно докосване във вратарското поле, но Михайлов плонжира и лови.

53' Диагонален удар на Адениджи, който излиза в аут.

55' Бомбен удар на Краев от близка дистанция, Михайлов избива.

57' Добро центриране на Венков, но Цветков е блокиран от Минев.

58'  ПРОПУСК ЗА ЧЕРНО МОРЕ! След центриране от фаул, топката стига до Цветков, който стреля в далечния ъгъл, но се получава рикошет, което помага на Кръстев.

64' ГОООООООЛ! 1:0 за Черно море. Атака по десния фланг за Черно море, Лукин стига до топката на аутлинията, но допуска фрапантна грешка и Цветков я взима и с удар по земята открива резултата!

71' КАКЪВ ШАНС ЗА ЧЕРНО МОРЕ! Страхотна контра за домакините, Кузман и Балджийски правят двойно подаване, вторият излиза на опасна позиция и стреля, но Кръстев избива!

74' Аниете центрира на границата на вратарското поле, Адениджи засича с глава, но над вратата.

87' ЧЕРВЕН КАРТОН! Яблонски е изгонен директно от игра за груба игра срещу Станчев.

89' Аниете излиза на чиста позиция, но ударът му е блокиран в решаващия момент.

92' Удар на Аниете, Михайлов спасява.

94' Край на мача.