Монако и Ювентус излизат в директен спор за мечтан финал в Шампионска лига. Това е сблъсък между едно от най-добрите нападения в турнира срещу най-добрата защита. Монегаските са вкарали над 2,5 гола в последните си 7 срещи и от офанзивната им мощ си изпатиха Манчестър Сити на Пеп Гуардиола и Борусия Дортмунд.

От другата страна обаче "бианконерите" имат едва две допуснати попадения във вратата на най-добрия страж на планетата Джанлуиджи Буфон. Италианският хегемон е като стена отзад и това си пролича най-ярко при сблъсъците срещу Барселона на MSN – 3:0 и 0:0. За капак "бианконерите" не са допуснали гол в последните си 5 срещи в турнира и са спечелили 17 от последните си 22. Французите обаче са страхотен домакин и са в серия от 11 поредни победи на "Луи II" във всички турнири.

Двата отбора за втори път се изправят в тази фаза на Шампионска лига. Първият е от сезон 1997/98, когато "черно-белите "печелят първия мач в Торино с 4:1 и губят реванша с 2:3. На финала обаче "бианконерите" падат с 0:1 от Реал Мадрид, а интересното е, че сега "кралете" са с единия крак в Кардиф, след като снощи разбиха с 3:0 Атлетико Мадрид на "Сантяго Бернабеу".

През 2015 г. Юве и Монако се срещнаха в 1/4-финалите на турнира. Италианците спечелиха първия мач у дома с 1:0 с гол на Артуто Видал от дузпа, а реваншът в Кралството завърши без голове. Тогава за Монако игра Димитър Бербатов, който обаче не успя да помогне на отбора си.

Гледайте мача на живо тук!

Станаха ясни титулярите на двата отбора. В състава на гостите има една изненада и тя е свързана с Андреа Бардзали. Той е предпочетен пред Хуан Куадрадо и ще действа като десен защитник, докато Дани Алвеш е пуснат като крило. Макс Алегри най-вероятно е предприел тази промяна с цел да заздрави защитата си срещу силната атака на монегаските. В предни позиции за Монако очаквано започват сензацията Килиан Мбапе и опитният Радамел Фалкао. В отбрана ще действа Камил Глик, който познава отлично Ювентус от дългогодишния си престой в Торино. Бенжамен Менди и Тимуе Бакайоко, които имаха проблеми с контузии, също стартират мача на стадион "Луи II".


Монако – Ювентус 0:2

Голмайстор: 0:2 Игуаин (29, 59)

Монако: Субашич; Дирар, Жемерсон, Глик, Сидибе; Б. Силва (82-Туре), Фабиньо, Бакайоко (67-Моутиньо), Лемар (67-Жамер); Фалкао, Мбапе
Треньор: Леонардо Жардим

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Алекс Сандро, Пянич (88-Лемина), Маркизио (81-Ринкон), Дани Алвеш, Дибала, Манджукич, Игуаин (77-Куадрадо)
Треньор: Макс Алегри

Монако, ст.: "Луи II"
Съдия: Матеу Лаос (Испания)
Жълти картони: Фабиньо (Монако); Бонучи, Маркизио, Киелини (Ювентус)

Мачът по минути:

1' Начало на мача.

8' Юве владее инициативата в първите минути на мача.

9' Чудесен пробив на Дибала, но Игуаин се спъва и атаката е провалена.

10' Остро подаване на Алвеш, получава се рикошет в крака на Фабиньо, но Субашич лови.

11' ШАНС ЗА ЮВЕ! Пянич с дълъг пас намира Алвеш, който с едно докосване продължава към Игуаин, но нападателят остава под топката.

13' Мбапе стреля с глава, право в ръцете на Буфон.

16' ПРОПУСК ЗА МОНАКО И ОГРОМЕН БУФОН! Мбапе се измъква от Бонучи и стреля от непосредствена близост, но капитанът на Юве избива.

19' Натиск на Монако в последните минути на мача.

19' Фалкао надскача Бардзали и засича с глава, но отново Буфон избива.

29' ГООООООООЛ! Игуаин открива резултата! При чудесна атака Алвеш с пета намира върхлитащия Игуаин, който от границата на наказателното поле с удар от движение в далечния ъгъл матира Субашич за 1:0!

38' Удар на Дибала от фаул от над 30 м, Субашич внимава и лови.

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме.

47' ПРОПУСК ЗА МОНАКО! Фалкао е изведе на чиста позиция и стреля, но отново Буфон спасява.

49' Мбапе е изведен сам срещу Буфон, но вратарят внимава, излиза на време и изпреварва нападателя.

51' Изстрел на Силва, право в ръцете на Буфон.

52' Далечен удар на Алвеш излиза в аут.

55' ЗЛАТЕН ШАНС ЗА ЮВЕ! Маркизио отнема топката и навлиза в наказателното поле, но вратарят спасява удара му. Домакините имат претенции за фаул в атака на халфа, което не е маркирано.

59' ГООООООООООЛ! Ювентус повежда с 2:0! Алвеш центрира към далечната греда, където Игуаин изпреварва Субашич и вкара втори гол за гостите!

72' Далечен изстрел на Коутиньо, но много неточен.

88' Прострелно центриране на Коутиньо от фаул, но Туре не успя да засече.

90' ПРОПУСК ЗА МОНАКО! Моуиньо центрира от фаул, Жамер засича с глава, но отново Буфон спасява.

90' Край на мача.