На пръв поглед дербито между Левски и Лудогорец е без значение. Мачът обаче е далеч по-важен за "сините", отколкото за разградчани, които отдавна спечелиха шестата си поредна титла. 26-кратният шампион на България ще се опита да се пребори с ЦСКА-София за 2-то място в Първа лига, което гарантира участие в Лига Европа. 3-ият в крайното класиране пък може да играе бараж за място в надпреварата. Но това ще стане при условие, че Ботев Пловдив победи Лудогорец на финала за Купата на България.

Наред с това Левски иска да се превърне в отбора с най-много победи над Лудогорец в първенството. До момента "сините" имат 4 успеха над този съперник, с колкото е и Литекс. Равенствата са 3, а победите за Лудогорец в "А" група и Първа лига са 10. Столичани обаче имат предимство над "орлите" на мачовете на "Георги Аспарухов".

Във всички турнири Левски е с 4 домакински успеха, хиксовете са 2, Лудогорец си е тръгвал 3 пъти като победител от "Герена". Интересното е, че в 3 от случаите "сините" са печелили след 90-ата минута – през 2013 г. с гол на Станислав Ангелов (92), през 2015 г. за Купата с попадение на Антонио Аниете (91) и последната среща помежду им в София с точен изстрел на Божидар Краев (91).

Гледайте мача на живо тук!

Левски - Лудогорец 1:3

Голмайстори: 0:1 Марселиньо (21), 0:2 Вандерсон (22), 1:2 Яблонски (31), 1:3 Вандерсон (70)

Левски: Николай Кръстев, Сашо Александров, Александър Александров, Давид Яблонски, Антон Огнянов, Димитър Пиргов (65-Ст. Иванов), Мехди Бурабия, Ивайло Найденов (71-Кабов), Бабатунде Адениджи, Божидар Краев, Франсис Нар (79-Юруков)
Треньор: Николай Митов 

Лудогорец: Ренан, Лукас Саша, Хосе Луис Паломино, Игор Пластун, Натанел Пимиента, Светослав Дяков, Густаво Кампаняро (85-Анисе), Марселиньо, Вандерсон (87-Кишада), Джонатан Кафу, Клаудиу Кешеру (78-Мисиджан)
Треньор: Георги Дерменджиев

София, ст.: "Георги Аспарухов"
Съдия: Стефан Апостолов
Жълти картони: Огнянов, С. Александров, Бурабия (Левски); Натанаел (Лудогорец)

Най-интересното по минути:

1' Начало на мача.

5' Фаул за Левски на удобна позиция, Бурабия центрира на близката греда и след кратко разбъркване Ренан чисти в корнер.

6' Далечен изстрел на Нар, Бурабуя отклонява, Ренан лови без проблеми.

7' Левски е много по-активният отбор в началните минути.

9' Вандерсон центрира от фаул, отбраната на домакините чисти.

12' Много неточен удар на Адениджи.

13' Кафу е изведен сам срещу вратаря, но се намира в положение на засада.

17' ГРЕДА ЗА ЛЕВСКИ! Нар е намерен с дълъг пас на ъгъла на наказателното поле, овладява и стреля с десния крак, но гредата спасява Лудогорец!

20' ШАНС ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Кампаняро пробива през центъра, справя се с трима противници и си открива добра позиция за стрелба. Шутира към далечната греда, но в аут.

21' ГОООООЛ! Марселиньо открива резултата! Пиргов допуска фрапантна грешка при изнасянето на топката, тя стига до Марселиньо, който с безпощаден изстрел от дистанция в долния десен ъгъл матира Кръстев за 1:0!

22' ГОООООЛ! 2:0 за Лудогорец! Кафу прави двойно подаване, излиза на чста позиция и стреля от малък ъгъл. Кръстев избива, но при добавката Вандерсон е точен за 2:0!

24' ПРЕТЕНЦИИ ЗА ДУЗПА! Краев навръзва четирима противници с великолепен рейд и навлиза в наказателното поле, където пада, но главният съдия Стефан Апостолов е категоричен, че дузпа няма.

31' ГОООООЛ! Левски намалява изоставането си! Бурабия с хитър пас извежда Огнянов по дясното крило, той центрира на далечната греда, където Яблонски с глава е точен за 1:2!

32' Опасен удар на Натанаел, Кръстев със сетни сили избива в корнер.

34' СТРАХОТЕН ПРОПУСК ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Марселиньо стреля отдалеч, но топката попада в Кешеру, който е сам срещу Кръстев, а Нар покрива засадата. Румънският национал се обръща и шутира с все сила, но вратарят на Левски избива!

36' ПРОПУСК ЗА ЛЕВСКИ! Нар с глава извежда Огнянов на удобна позиция и той веднага засича, но Ренан боксира.

41' НЕВЕРОЯРЕН ПРОПУСК! Вандерсон пуска пас успоредно на голлинията към блузката греда, където Кафу засича на 1-2 м от целта, но изключително неточно.

44' Мощен удар на Адениджи и последвалият рикошет спасява Лудогорец.

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме.

49' Яблонски покрива засада на трима играчи на Лудогорец, но Кафу не успява да нанесе хубав удар.

50' Найденов с хубав пас намира Адениджи, който обаче избяга от вратата и шутът му излиза в аут.

55' Найденов центрира хубаво отдясно, защитник на Лудогорец едва не си отбелязва автогол, въпреки че не е притиснат от никого.

57' ПРОПУСК ЗА ЛЕВСКИ! Найденов навлиза към центъра и стреля по земя точно в долния ъгъл, но вратарят избива.

62' ГРЕДА ЗА ЛЕВСКИ! Адениджи центрира в наказателното поле, но се получава удар и гредата спасява Ренан.

63 ТРЕТА ГРЕДА ЗА ЛЕВСКИ В МАЧА! Краев е изпуснат и стреля, но в страничния стълб. Яблонски прави добавка, но защитник чисти пред голлинията.

70' ГОООООЛ! Лудогорец повежда с 3:1! Вандерсон открадва топката от Краев на центъра на терена, пробягва цялата половина на Левски, стига до стрелкова позиция, откъдето матира Кръстев за 3:1!

85' КАКЪВ ШАНС ЗА ЛЕВСКИ! Резервата Юруков стреля от пеналта, получава се рикошет в крака на Пластун и Ренан избива с върха на пръстите си.

90' Мисиджан стреля по диагонала, Кръстев не се намесва добре и Кафу е неточен при добавката. Той обаче е в положение на засада, която е маркирана.

90' Край на мача.