За първи път от години Лудогорец не изглежда изявен фаворит срещу Левски. Причината за това е отличната форма на "сините" под ръководството на италианския тактик Делио Роси, придружено със звездната селекция, начело с Габриел Обертан и Жорди Гомес.

Галерия


Откакто бившият треньор на Лацио застана начело на 26-кратния шампион, статистиката е безупречна – 2:0 над Дунав, 3:0 над Пирин и 4:0 над Славия. И, ако тенденцията се запази, днешният мач трябва да завърши 5:0 за Левски, но това граничи със сферата на невъзможното, разбира се. На стадиона се очаква да присъстват рекорден брой зрители от началото на сезона в Първа лига – над 15 000.

Лудогорец се намира на другия полюс. Назначаването на Димитър Димитров не даде очаквания импулс при разградчани, а експериментите му да пуска Вандерсон или Върджил Мисиджан като фалшиви деветки определено не са сполучливи. Под ръководството на Херо шампионите направиха неочаквана издънка – 1:1 с Пирин у дома в последния кръг, а предната среща беше 0:0 със Судува. Т.е. Лудогорец няма победа в два поредни мача и при издънка днес, напрежението със сигурност ще се покачи.

Гледайте мача на живо ТУК!

Левски – Лудогорец 0:0

Левски: 21. Божидар Митрев, 19. Милош Цветкович, 3. Димитър Пиргов, 28. Давид Яблонски, 4. Иван Горанов, 71. Васил Панайотов, 13. Жорди Гомес, 15. Роман Прохазка, 8. Антонио Вутов, 32. Габриел Обертан (87-Буш),10. Жуниор Мапуку (37-Любенов)
Треньор: Делио Роси

Лудогорец: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 32. Игор Пластун, 30. Козмин Моци, 6. Натанаел, 12. Абел Анисе, 18. Светослав Дяков, 93. Върджил Мисиджан (9-Лукоки), 84. Марселиньо (81-Саша), 88. Вандерсон, 37. Жоао Пауло (57-Кешеру)
Треньор: Димитър Димитров

София, ст.: "Георги Аспарухов", 15 000 зрители
Съдия: Никола Попов
Жълти картони: Прохазка, Цветкович (Левски); Анисе, Натанаел, Дяков (Лудогорец)
Червен картон: Митрев 35' (Левски); Сисиньо 80' (Лудогорец)

Най-интересното по минути:

0' "Шуми Марица" звучи на "Герена", а над 15 000 фена аплодират двата отбора, които излизат на терена.

0' Боян Йоргачевич е пред Сектор "Б" и си взима сбогом, докато феновете скандират името му.

1' Начало на мача.

4' В началните минути Лудогорец владее повече топката и изпълни един ъглов удар, който не доведе до нищо интересно.

6' Мачът започна доста нервно и фауловете в атака следват един след друг.

7' КАКЪВ ПРОПУСК ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Сисиньо пробива отдясно и центрира във вратарското поле, където Анисе засича с глава. Топката се отбива в Цветкович, след което попада във Вандерсон и от непосредтсвена близост той не успява да уцели вратата.

10' Лудогорец залага основно на атаки по крилата и най-вече през зоната на Горанов, докато Левски разчита на контри с дълги подавания на Гомеш.

10' ПРОПУСК И ЗА ЛЕВСКИ! Гомес с дълъг пас като по учебник извежда Мапуку сам срещу Ренан, вратарят излиза и скъсява ъгъла, но нападателят го преодолява. В последния момент обаче Пластун с чудесна намеса спира голмайстора на Левски.

18' В последните минути Левски изнесе играта в по-предни позиции.

20' Обидни скандирания по адрес на Димитър Димитров-Херо. В клубната ложа на Левски пък са Спас Русев, Красен Кралев, Наско Сираков и Гошо Гинчев.

24' Далечен удар на Мисиджан, право в ръцете на Митрев.

26' НОВ ШАНС ЗА ЛУДОГОРЕЦ! След центриране от корнер, Митрев увисва, което позволява на Пластун да стреля. Топката обаче среща ръката на Анисе, с което опасността приключва. 

28' КАКЪВ ШАНС ЗА ЛЕВСКИ! Обертан с отличен пас намира Мапуку в наказателното поле, той овладява на гърди и минава между Пластун и Моци и стреля от малък ъгъл, но Ренан с чудесна намеса избива. 

30' Натанаел удря Вутов в наказателното поле с ръка по лицето и получава жълт картон, но няма дузпа!

35' ЧЕРВЕН КАРТОН! Вандерсон е изведен, но Митрев излиза и пресича паса. Вратарят обаче е играе с ръка извън наказателното поле и получава директен червен картон!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=6184553e35" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

37' Любенов застава на вратата на Левски и прави дебют. Мапуку напуска терена.

38' Фаул за Лудогорец на опасна позиция. 

39' Удар на Натанаел в стената.

40' Много неточен удар на Панайотов.

45' КАКВО СПАСЯВАНЕ НА ЛЮБЕНОВ! Мисиджан шутира фалцово точно под горната греда, но вратарят избива в корнер, след който Левски се справя.

45' ЛЕВСКИ ИСКА ДУЗПА за игра с ръка на Пластун, но такава не е отсъдена. Повторенията показват, че защитникът е играл чисто.

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме.

52' Опасно центриране на Мисиджан на далечната греда, но Марселиньо не успява да засече.

53' Левски започна второто полувреме прибран в защита и изглежда, че ще разчита на бързи контри.

53' Жоао Пауло е изведен от Вандерсон на добра позиция и стреля в далечния ъгъл, но в аут.

55' Далечен удар на Пауло, получва се рикошет и Любенов лови без проблеми.

57' ШАНС ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Анисе се освобождава пред пеналта и стреля, получава се рикошет в крака на Яблонски и топката минава на опасна близост от целта.

68' Левски играе много организирано в защита и не допуска опасности пред Любенов, но контрите не се получават и Ренан скучае. 

70' ПРОПУСК ЗА ЛЕВСКИ! Обертане изведен и стреля от малък ъгъл към далечната греда, но на сантиметри от целта.

75' Дяков центрира, Кешеру засича с глава, но Любенов внимава и лови.

80' НОВ ЧЕРВЕН КАРТОН! Сисиньо е изгонен за блъскане в гръб срещу Гомес!

82' КАКЪВ ШАНС ЗА ЛЕВСКИ! Горанов центрира, Вутов засича с глава и Ренан с перфектна намеса избива.

90' Край на мача.