Жребият за 1/2-финалите в Шампионска лига ще се тегли днес от 14.00 часа наше време.

Четирите най-добри отбора в турнира през този сезон са печелили общо 22 трофея от най-силната клубна надпревара. Безспорният лидер и настоящ крал на Европа – Реал Мадрид, е с рекордните 12, Байерн Мюнхен и Ливърпул имат по 5, единствено Рома не е триумфирал, като има един изгубен финал – през 1984 г. на стадион "Олимпико" в Рим след 1:1 с мърсисайдци и 2:4 при дузпите.

Реал се класира много трудно за 1/2-финалите, въпреки че преди реванша с Ювентус на "Сантяго Бернабеу" имаше преднина от 3:0. "Бианконерите" обаче заличиха пасива си в Мадрид, но една спорна дузпа в 93-ата минута спря италианския хегемон от чудото.

Без да се направя в Мюнхен, Байерн направи 0:0 със Севиля и с общ резултат 2:1 също продължи напред. Голямата сензация хвърли Рома, който след 1:4 на "Камп Ноу", смаза Барселона с 3:0 на Ботуша и елиминира Лео Меси и компания. Ливърпул пък изхвърли Манчестър Сити след два успеха – 3:0 и 2:1 на "Етихад".

За първи път от по повече от 10 години 1/2-финалистите са от четири различни държави, като жребият днес е отворен и всеки може да играе срещу всеки. 

Гледайте жребия на живо ТУК и ТУК!

Жребият:

Байерн Мюнхен - Реал Мадрид

Ливърпул - Рома