Серия "А" се завръща! Първият кръг на калчото ни предлага началото на похода на хегемона Ювентус към невиждана осма поредна титла. През тази кампания погледите са вперени в "старата госпожа" повече от всякога. Причината е ясна – привличането на Кристиано Роналдо.

Статистиката между Киево и Юве е изцяло в полза на шампионите – 5 поредни победи в Серия "А" с един допуснат гол – 2:0, 3:0, 2:0, 2:1 и 4:0. В града на Ромео и Жулиета най-титулуваният клуб на Ботуша е с 6 последователни успеха. В тях домакините реализираха едва три попадения, като и в трите случая "бианконерите" се наложиха с 2:1. Останалите резултати са 2:0, 4:0 и 1:0 за торинци.

Гледайте мача на живо ТУК!


Макс Алегри очаквано залага на 4-2-3-1. Атаката повежда звездното попълнение Кристиано Роналдо, зад него ще действа Пауло Дибала. По крилата са Дъглас Коста и Хуан Куадрадо, а до Миралем Пянич е поставен Сами Кедира. В защитата има двама дебютанти до Алекс Сандро и Джорджо Киелини – завърналият се Леонардо Бонучи и Жоао Кансело. На вратата е Войсчех Счесни.

Киево излиза в 4-3-3, като атаката е съставена от Фабио Депаоли, Мариуш Степински и Емануеле Джакерини. В халфовата линия са поставени Перпарим Хетемай, Иван Радованович и Никола Ригони. Отбранителният вал пред вратаря Стефано Сорентино е от Фабио Депаоли, Лука Росетини, Ненад Томович и Фабрицио Качаторе.

Киево – Ювентус 2:3

Голмайстори: 0:1 Кедира (3), 1:1 Степински (38), 2:1 Джакерини (56-д), 2:2 Бани (76-авт), 2:3 Бернардески (93)

Киево: Сорентино (90-Секули), Бани, Качаторе, Депаоли, Джакерини, Хетемай, Радованович, Ригони, Росетини, Степински (66-Джорджевич), Томович
Треньор: Лоренцо Д’Анна

Ювентус: Счесни, Кансело, Бонучи, Киелини, Сандро, Кедира (84-Джан), Пянич, Куадрадо (57-Куадрадо), Коста (64-Манджукич), Дибала, Роналдо
Треньор: Макс Алегри

Верона: ст.: "Марк Антонио Бентегоди"
Съдия: Фабрицио Паскуа
Жълти картони: Радованович, Томович (Киево)