Левски и ЦСКА се изправят един срещу друг в най-напечени мач у нас!

Галерия

Това ще е първо Вечно дерби за новия треньор на "сините" Георги Дерменджиев. И неговият състав е с 6,1 млн. евро по-евтин от този на ЦСКА. Любо Пенев има далеч по-голям опит що се отнася до големия сблъсък. Той е водил "червените" два пъти срещу големия съперник – загуба с 0:2 и победа с 2:0 в Казанската афера, има два мача срещу 26-кратния шампион на България и начело на Литекс.

Гледайте мача на живо ТУК!

Станаха ясни титулярните състави на Левски и ЦСКА.

Сред избраниците на Георги Дерменджиев няма изненади и очаквано голмайсторът на Първа лига Станислав Костов (17) повежда атаката в отсъствието на контузения Валери Божинов. На вратата е Николай Михайлов, в предни позиции ще действат още Паулиньо и Жеросон Кабрал по крилата и Давиде Мариани зад нападателя.

Любо Пенев хвърля в боя младия Иван Турицов, който е десен защитник. Мястото на наказания Кристиан Малинов заема Жанио Бикел, атаката повежда Али Соу. Стивън Перейра пък е предпочетен пред Ангел Лясков за ляв бранител. Възстановеният Рафаел Енрике сяда на пейката.

Левски - ЦСКА 1:0 

Голмайстор: 1:0 Перейра (45+2-авт)

Левски: Николай Михайлов, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Жерсон Кабрал (90-Вашчук), Давиде Мариани (79-Белмонт), Паулиньо, Станислав Костов (68-Буш)
Треньор: Георги Дерменджиев

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Иван Турицов, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров (86-Антов), Стивън Перейра, Жанио Бикел, Един Джеси, Тиаго Родригес (78-Жорвиньо), Рубен Пинто, Евандро (38-Енрике), Али Соу
Треньор: Любо Пенев

София, ст.: "Васил Левски"
Съдия: Владимир Вълков
Жълти картони: Турицов, Перейра (ЦСКА); Паулиньо, Горанов, Тиам, Цветкович (Левски)
Червен картон: Джеси 44' (ЦСКА)

Най-интересното по минути:

1'Начало на мача.

2'Накъсано начало на мача с много нарушения.

4'Левски има претенции за дузпа, но такава не е отсъдена. Прави впечатление, че "сините" се опитват да атакуват основно през зоната на младия Иван Турицов.

8'Първи напечен момент в мача! При контра за ЦСКА, Тиаго намира Джеси, който стреля от пеналта. Горанов се хвърля и отклонява топката, която излиза в корнер. При него Джеси се опитва да вкара гол директно от флагчето, но Михайлов внимава и избива!

12'Кабрал намира Костов в наказателното поле и нападателят засича от движение. Бодуров обаче е на пътя на топката и помага на Черниаускас!

17'ПРОПУСК ЗА ЦСКА! Джеси пробива по фланга, навлиза в наказателното поле и стреля. Яблонски с шпагат спира топката, но Али Соу стига до нея. Нападателят отправя удар от малък ъгъл, но Михайлов се е пласирал отлично и спасява!

23' Удар на Мариани, но много неточен.

24'НОВ ПРОПУСК ЗА ЦСКА! Пинто шутира, отново се получава рикошет и топката попада в Соу. Той финтира Михайлов, но ударът му излиза в аут.

28' Далечен удар на Яблонски, който минава в опасна близост от целта.

29' ЦСКА ОТНОВО ПРОПУСКА! Соу е изведен от дълбочина между централните защитници. Нападателят стреля от границата на наказателното поле, но в аут!

36'Лоши новини и двамата треньори. Михайлов и Евандро лежат контузени.

38' Енрике сменя Евандро, Михайлов остава на терена, засега. 

44'ЧЕРВЕН КАРТОН! Иван Горанов дърпа за фланелката Едвин Джеси, след което крилото на ЦСКА удря с ръка капитана на Левски! Националът е официално предупреден, докато Джеси е директно изгонен от игра. Главният съдия Владимир Вълков като че ли пресилено вдигна червен картон!

45+2 ГООООООЛ! Левски повежда в резултата! Паулиньо се справя с Турицов и центрира към далечната греда. Там Перейра изпреварва Костов, но с глава си забива автогол за 1:0 за "сините"! 

45' Край на първото полувреме. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=3910e325c9" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

46'Начало на второто полувреме.

46' СТРАХОТЕН ПРОПУСК ЗА ЛЕВСКИ! Мариани открадна топката от Бодуров пред наказателното поле, но Черниаускас отрази удара му. После Костов стреля пред опразнената врата, но Чорбаджийски е застанал пред голлинията и спасява ЦСКА!

59'Удар на Мариани, вратарят спасява спокойно.

62' Изстрел на Райнов излиза в аут. Той можеше и да изведе Паулиньо вляво, но реши да стреля.

68'Серджиу Буш сменя Станислав Костов. 

74'Левски диктува събитията на терена, но не може да стигне до втори гол, с който ще сложи точка на спора.

76'ШАНС ЗА ЦСКА! След корнер, Бодуров е изпуснат на далечната греда и засича, но в аут! 

78'Жоржиньо сменя Тиаго.

79'Още една смяна. Белмонт влиза, Мариани излиза. 

80'Далечен удар на Тиам, Черниаускас отново лови. 

86'Опасен удар на Паулиньо над вратата.

86'Нова принудителна смяна за ЦСКА. Бодуров е заменен от младия Антов. 

90'Вашчук сменя Кабрал.

90'КАКЪВ ПРОПУСК ЗА ЦСКА! Жоржиньо е изпуснат и стреля, но Михайлов с отлична намеса избива!

90'Край на мача! 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=3ba129a52d" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>