Левски – ЦСКА, мач от 23-ия кръг на Първа лига, ст.: "Васил Левски", начало: 13.00 часа

Вероятни състави:

Левски: Михайлов, Цветкович, Яблонски, Рейш, Горанов, Тиам, Райнов, Мариани, Кабрал, Паулиньо, Костов
Треньор: Георги Дерменджиев

ЦСКА: Черняускас, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто, Джеси, Евандро, Бикел, Антов, Турицов, Тиаго, Али Соу
Треньор: Любослав Пенев

Прогноза на Gol.bg:

Време е за Вечното дерби! Левски и ЦСКА се изправят един срещу друг в пореден спор за подгласник на доминанта у нас Лудогорец. Преди мач №1 на България "червените" имат 3 точки преднина пред "сините" на 2-то място и изостават на 5 т. от разградчани. И нормално, на "Българска армия" още не са дали отбой за титлата, което прави сблъсъка изключително важен за тях.

Любослав Пенев обаче има кадрови проблеми. Кристиан Малинов е наказан и се очаква мястото му в средата на терена да заеме 18-годишният Валентин Антов. Жеферсон няма да се възстанови за мача и като ляв защитник ще действа Иван Турицов, който игра цял 90 минути при успеха с 2:1 над Ботев Враца на "Армията". Рафаел Енрике е готов за сблъсъка.

В Левски също има контузени играчи. Завърналите се Живко Миланов и Валери Божинов са аут, като нападателят може да отсъства от терените до месец април. Така атаката на Левски ще поведе на голмайстора на първенството до момента Станислав Костов, който се е разписвал 17 пъти през сезона.

Това ще е първо Вечно дерби за новия треньор на "сините" Георги Дерменджиев. И неговият състав е с 6,1 млн. евро по-евтин от този на ЦСКА. Любо Пенев има далеч по-голям опит що се отнася до мач №1 у нас. Той е водил "червените" два пъти срещу големия съперник – загуба с 0:2 и победа с 2:0 в Казанската афера, има два мача срещу 26-кратния шампион на България и начело на Литекс.

През есента Левски победи ЦСКА с 1:0, но на "Герена" и "Армията" настъпиха куп промени оттогава. С успеха "сините" прекъснаха негативната серия от 6 поредни мача без победа във Вечното дерби в Първа лига – 3 загуби и 3 равенства. Между тези срещи имаше и две от 1/2-финалите за Купата, където "армейците" бяха елиминирани след 0:2 и 2:2.

Вечното дерби винаги е трудно за прогнозиране и не са редки случаите, когато по-слабият отбор печели. Но от подновяването на шампионата Левски и ЦСКА не показват признаци, че се доближават до желаната класа. Напротив, играта им е апатична и заради това ще заложим на нулево равенство.

Прогноза: Левски – ЦСКА 0:0