ЦСКА излиза в реванш срещу Зоря Луганск от 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа след 1:1 в първия мач в София. Срещата тази вечер ще се играе в Запорожие заради несигурната обстановка в Украйна.

ЦСКА два пъти е гостувал след 1:1 в първия мач и двата пъти е отпадал. Първият е от сезон 2003/04 и Торпедо Москва продължава напред след дузпи. Вторият е през 2014/15 и след 1:1 в София, Зимбру измъква 0:0 в Молдова и се класира за сметка на "армейците". И в двата случая треньор е Стойчо Младенов.

ЦСКА може да постави рекорд, ако елиминира Зоря. За първи път през новия век столичани ще са отстранили три отбора в Европа. За последно те сториха това през 1998 г. за Купата на УЕФА след общ резултат 3:1 над Белшина от Беларус, Молде (2:0, Норвегия) и швейцарския Сервет (2:2 с повече голове на чужд терен). Впоследствие "армейците" са спрени от Атлетико Мадрид на Ариго Саки.

Гледайте мача на живо от този линк 

Зоря - ЦСКА 1:0

Голмайстор: 1:0 Русин (88)

Зоря: 30. Шевченко, 7. Кочергин, 10. Хомченовски, 11. Будкивски (90-Кабайев), 14. Михайличенко, 15. Вернидуб, 18. Тумчук, 20. Абу Хана (4-Чеберко), 21. Иванисениа, 31. Русин, 80. Юрченко (46-Лежньов)

Треньор: Виктор Скрипник

ЦСКА: 30. Черниаускас, 25. Албентоса, 24. Томаш, 11. Занев, 19. Турицов, 20. Тиаго, 15. Малинов (82-Фабрини), 16. Бикел, 3. Жеферсон (87-Уот), 10. Евандро (56-Митков), 22. Соу
Треньор: Люпко Петрович

Ст.: "Славутич Арена", Запорожие
Съдия: Амари Делерю (Франция)
Жълти картони: Хомченовски, Юрченко, Будкивски, Русин, Шевченко (Зоря); Турицов (ЦСКА)
Червени картони: Русин 90' (Зоря); Турицов 22' (ЦСКА)

Най-интересното по минути:

1' Начало на мача.

2' Неприятен момент в мача. Абу Хана пада на тревата, след като топката го удря в главата. Той е заменен принудително от Чеберко и откаран с линейка в болница.

6' Али Соу е изведен на чиста позиция, но не успява да преодолее защитника срещу него и пропилява добрата ситуация.

9' Първи удар в мача. Соу получава топката на границата на наказателното поле. С елегантен финт се освобождава от съперник, но изстрелът му е безкрайно неточен.

11' Много опасна атака за Зоря. Украинците имат числено предимство при нея, но в последния момент Нуно Томаш пресича решаващо подаване и предотвратява главоболия за Черниаускас. 

16' ШАНС ЗА ЗОРЯ! Томаш губи топката точно пред наказателното поле и тя попада в Юрченко. Той стреля по земя, но Черниаускас успява да спаси!

19' Далечен удар на Малинов, право в ръцете на Шевченко. 

21' СЪДИЙСКА СЕЧ СРЕЩУ ЦСКА! При атака отляво, топката е центрирана в наказателното поле на Зоря. Вратарят Шевченко не успява да я хване и тя попада в Малинов. Той стреля, рикошира в ръката на Михайличенко, но дузпа няма. При последвалата контра, Турицов спъва откъсващия се сам срещу Черниаускас Юрченко и получава директен червен картон!

28' ПРОПУСК ЗА ЦСКА С ЧОВЕК ПО-МАЛКО НА ТЕРЕНА! Занев намира Евандро на чиста позиция. Бразилецът стреля, но Шевченко се разтяга и избива!

42' ШАНС ЗА ЗОРЯ! Михайличенко стреля мощно от малък ъгъл, вратарят избива, след което Занев успява да изчисти с глава.

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме.

52' Много неточен удар на Михайличенко.

54' Топката удря в ръката Бикел в наказателното поле, но дузпа не е отсъдена. Ситуацията напомня на тази от София, когато Зоря получи спорен 11-метров наказателен удар. 

57' ШАНС ЗА ЦСКА! Жеферсон центрира, Соу засича с глава, но слабо и Шевченко лови. 

60' Остро центриране на Лежньов, но никой не засича топката. 

66' Соу получава топката в наказателното поле, завърта се, но шутът му отново е слаб и вратарят спасява без проблеми.

67' Мощен удар на Лежньов с левия крак, но Черниаускас избива. 

69' Опасна атака за Зоря, но Нуно Томаш с чудесна намеса във вратарското поле чисти. 

70' Второто полувреме е много скучно. Зоря владее топката и се опитва да пробие добре подредената защита на ЦСКА, но неуспешно. От своя страна "червените" чакат шансове за контри, с които да шокират домакините, но за момента не им се получава.

73' ЦСКА ИЗПУСКА ЗЛАТЕН ШАНС! Малинов със серия от финтове нахлува в наказателното поле, стреля между двама противници към далечната греда, но Шевченко с фамозна намеса избива! 

75' ЦСКА няма какво да губи и натиска Зоря.

81' Опасна контра на Зоря е спряна от Тиаго. Следва далечен удар на Вернибуд, който вратарят избива.

85' ПРОПУСК ЗА ЦСКА! Митков стреля силно в долния ляв ъгъл и Шевченко едва избива.

88' ГОЛ ЗА ЗОРЯ! Русин е изведен на чиста позиция, стреля, но Албентоса чисти от голлинията. Топката се връща в нападателя, който при втория опит открива резултата!

89' ВТОРИ ЖЪЛТ КАРТОН ЗА РУСИН! Зоря също остава с човек по-малко на терена.

90' Продължението на мача е едва две минути. 

95' Край на мача! ЦСКА отпада от Европа!