Време е за футбол! От 21.00 часа започва голямото дерби от 25-ия кръг на първенството между Левски и Лудогорец.

Разградчани доминират тотално над "сините" в столицата в последно време.

Статистиката в последните 5 дербита показва 1 равенство и 4 победи за гостите, една от която беше на националния стадион.

Освен това Лудогорец спечели последните си 3 визити на Левски без да допусне гол – 0:2, 0:2 и 0:1.

Това ще бъде първи мач за "сините" с новия собственик на клуба – легендата Наско Сираков.

Гледайте мача на живо от този линк 

В състава на Левски няма изненади. Очаквано Ивайло Найденов заема мястото на наказания капитан Живко Миланов. В халфовата линия действат Мартин Райнов и Симеон Славчев, за когото това е втори мач за "сините". Пред тях е поставен Стайн Спиерингс, а триото в атака е съставено от младока Станислав Иванов, Паулиньо и Найджъл Робърта.

За Лудогорец изненадващо Марселиньо е оставен на пейката. Зад гърба на Клаудиу Кешеру действа взетият през зимата Каули Оливейра, който има 13 мача в Бундеслигата с екипа на Падерборн. В средата на терена Павел Върба залага на Абел Анисе и Стефан Баджи. 

Левски - Лудогорец 0:1

Голмайстори: 0:1 Каули (46)

Левски: Милан Миятович, Ивайло Найденов, Янис Каргас, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Мартин Райнов, Симеон Славчев (67-Нашименто), Станислав Иванов (80-М. Петков), Стайн Спиерингс, Паулиньо, Найджъл Робърта (82-Костов)
Треньор: Петър Хубчев

Лудогорец: Владислав Стоянов, Сисиньо, Драгош Григоре, Георги Терзиев, Антон Недялков, Анисе Абел, Стефан Баджи, Каули (88-Икоко), Мавис Чибота (71-Жоржиньо), Вандерсон (80-Марселиньо), Клаудио Кешеру (46-Швиерчок)
Треньор: Павел Върба

София, ст.: "Георги Аспарухов"
Съдия: Николай Йорданов
Жълти картони: Славчев, Паулиньо (Левски); Григоре, Недялков, Стоянов, Вандерсон, Швиерчок, Икоко (Лудогорец)

Най-интересното по минути:

1' Начало на мача. 

5' Първи удар в мача. Отправя го Стайн Спиерингс от дистанция, но високо над вратата. 

6' Страхотна атака за Левски! Робърта намира Паулиньо, който центрира към Иванов до точката за дузпата. Младокът стреля, но в последния момент Недялков застава на пътя и чисти в корнер.

7' Началото на мача определено е за Левски. "Сините" играят по-добре, вдъхновени от феновете си на "Герена", които не спират да пеят. 

10' Лудогорец отговаря подобаващо. Анисе шутира от дистанция по земя, но Миятович сигурно улови. 

15' КАКЪВ ПРОПУСК ЗА ЛУДОГОРЕЦ! При продължителна атака Вандерсон намира Кешеру, който е изпуснат от Славчев. Румънският стрелец засича от движение, но Миятович със сетни сили успява да избие. 

17' Гостите определено започнах да доминират след 10-ата минута на дербито и натискат Левски в собствената му половина. От своя страна "сините" дебнат разградчани за грешка при подаванията, което ще им позволи да контраатакуват. 

24' ОТМЕНЕН ГОЛ! Чибота пуска успореден пас на голлинията и Холмар забива топката в собствената си врата. Попадението обаче е отменено за много тънка засада. 

36' ПРОПУСК ЗА ЛЕВСКИ! Каргас изненадващо се озовава в ролята на нападател, подава вляво към Горанов, който стреля в долния десен ъгъл, но Владо Стоянов избива. 

37' ШАНС И ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Вандерсон се подиграва със Славчев и стреля, но Холмар блокира удара. Топката се озовава в Анисе, който с късо подаване продължава към Кешеру, но той праща топката в аут.

39' ДЕРБИТО СТАВА ДВУОСТО. Сисиньо е елементарно преодолян от Спиерингс на пеналта. Нидерлландецът овладява и шутира, но в аут. 

45' Спиерингс се опитва да изненада Владо Стоянов с удар от фаул до тъчлинията, но опитният вратар внимава и избива.

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме.

46' ГОООЛ! Лудогорец повежда 24 секунди след подновяването на играта. Каули Оливейра получава пас от Вандерсон и с фамозен удар от дистанция матира Миятович за 1:0!

64' Контра за Левски, излизат двама на двама. Робърта решава да завършва сам и греши, защото праща топката в аут. 

70' Левски се опитва да натисне, но не може да създаде опасно положение.

71' ШАНС ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Станислав Иванов бърка при изнасянето на топката, Чибота я взима, напредва и стреля, но Миятович избива.

73' Робърта стреля от дистанция, но в аут.

77' Страстите се нажежават, Левски иска дузпа, но такава не е отсъдена. 

90' Край на мача.