Левски – Лудогорец, стадион: "Vivacom Арена Георги Аспарухов", София, начало: 21.00 часа, на живо в Gol.bg

Вероятни състави:

Левски: Миятович, Найденов, Ейолфсон, Каргас, Горанов, Райнов, Славчев, Спиерингс, Паулиньо, Иванов, Робърта
Треньор: Петър Хубчев

Лудогорец: Стоянов, Недялков, Терзиев, Григоре, Сисиньо, Анисе, Баджи, Чибота, Каули, Марселиньо, Кешеру
Треньор: Павел Върба 

Прогноза на Gol.bg:

Време е за футбол! След принудителната пауза заради пандемията от коронавирус, днес официалните мачове се завръщат в България. На трибуните ще могат да присъстват 30% фенове от капацитетите на стадиона.

Първата среща, която ще се изиграе е между Локомотив Пловдив и Етър от 18.45 часа. От 21.00 часа пък е време за голямото дерби между Левски и Лудогорец. Треньорът на "сините" Петър Хубчев няма да може да разчита на капитана Живко Миланов, който е наказан. Очаква се неговата позиция да заеме младият Ивайло Найденов, докато Деян Лозев да остане резерва.

Санкционирани са още Кали Тиам и Дени Алар, който така или иначе е резерва. Така в средата на терена Хубчев най-вероятно ще заложи на Мартин Райнов и новото попълнение Симеон Славчев, който се излекува от счупен пръст на крака по време на принудителната пауза. Аут за Лудогорец са Пламен Илиев и Светослав Дяков. На вратата най-вероятно ще застане Владислав Стоянов.

 

Именно той пази по време на драматичния 1/4-финален мач между двата отбора за Купата на България малко преди спирането на футбола. Левски се наложи с дузпи след 0:0 в редовното време и продълженията. Това беше една от малкото срещи в последно време, в които Лудогорец си тръгна недоволен от София при гостуване на 26-кратния шампион на България.

Разградчани доминират тотално над "сините" в столицата в последно време. Статистиката в последните 5 дербита показва 1 равенство и 4 победи за гостите, една от която беше на националния стадион. Освен това Лудогорец спечели последните си 3 визити на Левски без да допусне гол – 0:2, 0:2 и 0:1.

Това ще бъде първи мач за "сините" с новия собственик на клуба – легендата Наско Сираков. Сега сблъсъкът е много труден за прогнозиране, защото не се знае в каква форма се намират двата отбора. Но Лудогорец го устройва и равенството и за това ще заложим на този знак и без голове.

Прогноза: Левски – Лудогорец 0:0