Тази вечер ще се реши първият трофей за сезона в Италия. На финал за Купата на страната се изправят Наполи и хегемонът на Ботуша Ювентус.

На 1/2-финалите южняците се справиха с Интер, а торинци с Милан. Наполи и Ювентус имат общо 29 финала в турнира: 10 за южняците, с 5 победи и 19 за торинци, с 13 победи. Но едва за втори път те ще се изправят един срещу друг в пряка битка за златните медали. Единственият такъв случай е от 2012 г., когато "партенопеици" се наложиха с 2:0.

Гледайте мача на живо от този линк

На вратата на Наполи застава Алекс Мерет, който сменя наказания Давид Оспина. Атаката повежда голмайстор №1 на отбора за всички времена Дрис Мертенс. Белгийският стрелец е подпомаган от Лоренцо Инсиние и Хосе Кайехон, докато Матео Политано сяда на пейката. Възстановеният Фабиан Руи също стартира.

Маурицио Сари залага отдясно на защитата на Хуан Куадрадо за сметка на Данило, който беше титуляр срещу Милан. В останалите избраници на спеца няма промени и в атака действат Дъглас Коста, Пауло Дибала и голямата звезда Кристиано Роналдо. Сами Кедира пък отпада от групата в последния момент заради мускулен проблем.


Наполи - Ювентус 0:0, 4:2 при дузпите

При дузпите:

0:0 Мерет спасява удара на Дибала
1:0 Инсиние вкарва
1:0 И Данило пропуска за Юве с удар в аут
2:0 Политано вкарва
2:1 Бонучи вкарва
3:1 Максимович вкарва
3:2 Рамзи вкарва
4:2 Милик вкарва   

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Максимович, Кулибали, Руи (80-Алан), Жиелински (88-Елмас), Деме, Фабиан (80-Хисай), Кайехон (67-Милик), Мертенс (67-Лосано), Инсиние
Треньор: Дженаро Гатузо

Ювентус: Буфон, Куадрадо (85-Рамзи), Бонучи, Де Лихт, Сандро, Пянич (74-Бернардески), Матюиди, Бентанкур, Дибала, Коста (65-Данило), Роналдо
Треньор: Маурицио Сари

Рим, ст.: "Олимпико"
Съдия: Даниеле Довери
Жълти картони: Руи (Наполи); Бонучи, Дибала (Ювентус)