Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев се сети - щял да настоява за въвеждането у нас на системата ВАР.

"Гледах мача Манчестър Сити-Манчестър Юнайтед и си мисля колко полезна ще е видеосистемата в българското първенство. Тогава няма да има клубове, които са ощетявани от кабаковците! Няма да има и сълзи в очите на футболисти и треньори. Докато съм член на Изпълкома, ще настоявам за ВАР на всички стадиони в България. Нека футболът възтържествува!", написа умилително преди време Домусчиев в социалните мрежи.

Поривът му за справедливост възникна след мача на Лудогорец срещу Черно мореи /1:1/, когато съдията Георги Кабаков отменил чист гол за разградчани, а накрая изгонил Сисиньо след симулация на Исмаил Иса.

Дали Кабаков сгреши? Гледайте и преценявайте!

ВАР е добра работа, при всички случаи въздава повече справедливост, колкото и да рипат срещу нея.

Само че у нас няма да работи. Онези, добре познати наши хора в тъмната стаичка пред мониторите пак ще четат спорните положения като дявола eвенгелието. Резултатът пак ще е в полза на грандовете. И заключенията пак ще са от рода на "Така видяхме, така решихме, реферите решават, вие да мълчите!"

А за неминуемите съдийски грешки - в 99 процента от случаите винаги работят за "Лудогорец". Примерите са безброй. Когато малките отбори плачеха и плачат от кабаковци, стояновци, йордановци, тодоровци в мачовете срещу тима от Разград, цареше мълчание. А сега "присъдружни" медии изригнаха с възмущение и бързо излязоха с призив Кабаков да бъде изгонен начаса от съдийството.
Каква мълниеносна реакция под индиго за мач, в който беше напомнено, че понякога и богатите плачели.

За дузпата, която Ференцварош" трябваше да получи, ни гък-ни мък. Няма помен от гняв, няма  позиви за морал, само дълбока тишина.  Ще я броим по линия на задължителния "патриотизъм" и "олигофрените" без очи.

Прочие, нека футболът възтържествува!

Георги ХРИСТОВ, вестник "Утро"