Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме материал на Петър Велев, който изразява възхищението си от Левски.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg. Мнението на всеки от вас е важно за нас.

Левски започна пролетния дял на първенството по великолепен начин. С човек по-малко "сините" победиха Пирин в Благоевград, а седмица по-късно сразиха Арда Кърджали с 4:0.

На "Герена" домакините показаха великолепен футбол пред чудесната атмосфера, създадена от около 9 хиляди привърженици. Но на-хубавата новина за Левски са юношите на клуба.

След затварянето на трансферния прозорец беше отчетено, че за първи път в 110-годишната си история клубът не привлече нито един български футболист за цял сезон. Това обаче няма никакво значение, защото още от началото на кампанията двама юноши на Левски са твърди титуляри.

Това са наложеният от Станимир Стоилов вратар Пламен Андреев и Асен Митков, който при Николай Костов получи титулярно място и взе тежкия №10. Патрик Габриел-Галчев и Марин Петков редовно получаваха шансове за изява, а след продажбите на Жереми Петрис и Уелтън, двамата се превърнаха и в титуляри.

Нещо повече, те ги затвърдиха с отлични игри. Разписаха се срещу Арда, преди това Петков вкара и на Пирин. Крилото се превърна и в най-младият играч на клуба, достигнал кота от 100 мача. Постигна го на 20 години и 145 дни и изпревари легендата Георги Соколов.

Галчев показа, че е чудесен изпълнител на фаулове и може да играе еднакво добре и по двата фланга. Андреев се отличи с няколко ключови намеси в двете срещи и грешките от миналата година остават зад гърба му. Митков допусна няколко неточности, но е ясно, че разполага с огромен потенциал, който вече е доказал.

И само с тази политика ще се възроди българският футбол. Левски е единственият гранд от "голямата тройка", който не само ползва българи, но те са и юноши на клуба. За сравнение, в първите си два шампионатни мача през пролетния дял, в титулярния състава на Лудогорец имаше само един българин - Тодор Неделев започна от 1-ата минута срещу Берое.

Ситуацията в ЦСКА е малко по-добра. Иван Турицов и Християн Петров стартираха срещу Ботев Враца и Черно море. Именно младият централен защитник е единствената "червена" надежда, че след време националният ни отбор може да има качествен игра. Но "карето" твърди титуляри "сини" юноши води Левски и българския футбол по правилният път.

"Сините" са постигали най-големите успехи в историята си със собствени кадри, а България няма как да има силен отбор без футболисти от Левски и ЦСКА. Дано на "Армията" и в Разград вземат пример. 

Петър Велев, специално за Gol.bg