Мениджърът на Евертън Сам Алърдайс бе доста разочарован, че отборът му не успя да спечели дербито на Мърсисайд срещу Ливърпул.
 

Отборът имаше прекрасен шанс да вкара победен гол малко преди края, но Ченк Тосун пропусна с глава да реализира от близка дистанция и отправи доста нескопосан удар към далечната греда, където Шей Коулман се размина на сантиметри с топката.

"Какво да ви кажа? Завършиме мача наистина много силно и поставихме Ливърпул под сериозен натиск. С оглед на тяхната форма ремито не е никак лош резултат за нас, но това все пак е дерби. Няма как да не кажа, че не ме е адски много яд заради факта, че Тосун не успя да вкара с глава при онази ситуация малко преди края", обяви Големия Сам на пресконференцията след мача.

"Започнахме добре през първите минути, а след това играхме леко притеснено. Накрая ние бяхме по-добрите на терена и дори можехме да спечелим това дерби. Момчетата се представиха като цяло на ниво. Знам, че публиката е малко разочарована, до голяма степен и аз заради изпуснатата победа, но не можехме да атакуваме безразборно срещу отбор с толкова бързи футболисти и който играе толкова добре на контра".